GastroMerit

Nyckeln till ökad lönsamhet

En kurs för dig som vill få nycklarna till hur du bäst mäter och förbättrar din verksamhet.
Med fokus på ökad lönsamhet.
GastroMerit

Nyhet! Smaker från Saigon

Det här är en inspirerande kurs för dig som vill veta mer om det vietnamesiska köket. Med hjälp av enkla råvaror kan du skapa en lunchupplevelse som gör att dina gäster kommer tillbaka.
GastroMerit

Maxa din försäljning i restaurangen

Skräddarsydd utbildning.
Med kursen Maxa din försäljning tar vi dig och dina kollegor utanför er bekvämlighetszon och gör er ännu bättre! Låt oss skräddarsy en utbildning till er - som kommer motivera med både kunskap och inspiration.
GastroMerit

Nyhet! Ansvarsfull alkoholhantering

Denna kurs gör det enkelt för dig att förstå alkohollagen. Vi går igenom exempel på relevanta situationer som kan dyka upp i restaurangmiljö och lär personalen hantera dem, även under stress och högt tempo.
GastroMerit

Moderna desserter med enkla tekniker

Under denna kurs får du hjälp med enkla tekniker för tillagning av egengjorda desserter och lär dig skapa snygga presentationer. Vi går igenom smarta arbetssätt som hjälper dig bli både effektiv och nytänkande.
GastroMerit

Kreativa luncher med Joachim Mueller

Här får du tips, recept och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är grönsaker och konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.
GastroMerit

Fisk och skaldjur – teknik, smak och smakuppbyggnad

Detta är en kurs för dig som vill servera mer fisk och skaldjur och få ut det mesta av smakerna samt använda hela råvaran med så lite svinn som möjligt.
GastroMerit

Växtbaserad mat för stora och små

Det här är en inspirerande heldagskurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment och leds av kokboksförfattaren och dietisten Sara Ask.
GastroMerit

Inspirerande växtbaserad mat

Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om växtbaserad mat. Under kursen kommer du att få kunskap och tekniker för att sätta ihop dina egna kreativa rätter och menyer.
GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
GastroMerit

Diplomerad kökschef

GastroMerits kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap.
GastroMerit

Styckningskurs, lär dig stycka ett helt djur

Grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Dagen blandas med teori och praktik. Bland annat sker en inledande styckningsdemonstration av ett djur.
GastroMerit

Diplomerad Restaurant Manager

Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll.
GastroMerit

Minskat matsvinn, roligt och gott

Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.
GastroMerit

Schemaläggning och arbetsrätt

Leder du personal och vill bli bättre på schemaläggning? Då är det här kursen för dig.
GastroMerit

Vegetarisk mat för unga måltidsgäster

För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.
GastroMerit

Vegetarisk meny i världsklass

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "Vegetarisk meny i världsklass" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.
GastroMerit

Utveckla din salladsbuffé

Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
GastroMerit

Ledarskap och gruppdynamik

En kurs i ledarskap och gruppdynamik som ger dig ökad självmedvetenhet och bättre förmåga att förstå andra. Kursen ger också insikter som kan leda till ökat självförtroende och trygghet i rollen som chef/ledare. Heldagen genomförs som en workshop för chefer som vill förstå gruppdynamik och bli mer flexibla ledare.
GastroMerit

Matglädje för seniorer

Lär dig mer om energitäta och proteinrika måltider. Du lär dig att skapa attraktiva, smakrika maträtter med rätt konsistens för de äldre.
GastroMerit

Vegetariskt för lunch och take away

Vill du lära dig servera växtbaserad mat som är näringsrik och god? Då är det här kursen för dig.
GastroMerit

Framgångsrikt ledarskap

Att vara ledare är en svår konst där omgivningen ställer höga krav på dig och din förmåga. Under den här tredagarsutbildningen får du nya ledarskapsverktyg vilket ger dig ökat självförtroende i rollen som chef. Du får också göra en beteendestilsanalys för att få en bättre förståelse för dina egna styrkor och utmaningar i ditt ledarskap.
GastroMerit

Endagskurs – Livsmedelshygien och HACCP

Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Kursen inkluderar även HACCP, ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i livsmedelsproduktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten.
GastroMerit

Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM - Skapa en bättre arbetsmiljö

Kursen ger dig kunskaper om hur du kan jobba med den fysiska arbetsmiljön och hur man förebygger och hanterar ohälsosam arbetsbelastning. Vi tar också upp kränkande särbehandling, hot, våldsrisker och hur du kan arbeta förebyggande.