Inspiration

LPM Potatis

Vår mest älskade knöl är något av texturens mästare, och trots att potatis odlats i 8000 år kommer det ständigt nya sätt att tillaga, kombinera och servera den på.
Inspiration

Taste the exotic Brazil

Sommaren 2016 gick de olympiska spelen av stapeln i Rio de Janeiro. Häng med på den brasilianska matrenden och överraska dina gäster med läckra brasilianska maträtter!
Inspiration

Lokalt och exklusivt på Prostens pizza i Falkenberg

Marcus Nordgrens och Lisa Lemkes andra vardagsrum finns i deras prunkande trädgård i en gammal prästgård strax utanför västkuststaden Falkenberg. Tanken var att ha en enkel pizzeria för grannarna, men idén växte och antog oanade proportioner.
Inspiration

Vi möter mästerkocken Jennie Walldén

Jennie Walldén lämnade jobbet som marknadschef och gick och vann Sveriges mästerkock 2013. Idag har hon helt sadlat om och driver den koreansk-inspirerade krogen Namu tillsammans med sin man vid Lilla torg i Malmö.
Inspiration

Sommarkrog på Svartsö

Svartsö krog strävar efter att frångå det traditionella skärgårdsköket och ta "stadskrogen" ut bland kobbar och skär. Tillgången på råvaror och utbudet av gäster kan vara osäkra, men det bjuder också på möjligheten att skapa något unikt!
Inspiration

Malmö: Moderna hybrider mellan krog och café

Malmö anses av White Guide vara Sveriges bästa kaffestad, men hur är det med cafématen? Alldeles utmärkt! Den gäst som är hungrig behöver inte nöja sig med en pliktskyldig sallad utan kan botanisera bland enkla men fantasifulla och tekniskt kompetenta rätter.
Inspiration

StikkiNikki serverar dagsfärsk gelato på högsta nivå

Helt oemotståndlig och handgjord ekologisk glass får stockholmarna att vallfärda till StikkiNikki. Möt grundaren Nicole Emson som berättar om varför hon är besatt av glass.
Inspiration

Pite Havsbad: Matupplevelser på Nordens största resort

Glassbar, taverna, juicebar och takterrass – sommaren på Pite Havsbad är full av matupplevelser och äventyr för hela familjen. Sommaren 2016 blev en rekordsommar i antal besökare och nu satsas det ännu mer på de redan många matupplevelserna.
Inspiration

Snyggare och smartare sommarmat med Orkla

Här hittar du inspiration, recept och massor med bra tips på hur du enkelt kan få till god sommarmat utan att ha ett välutrustat kök och ett helt gäng kockar i ryggen. Och ändå lyckas få till den där mysiga hemlagade känslan och looken.
Inspiration

Alkoholfria drycker som både smakar och gör gott

GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.
Inspiration

Sveriges första KRAV-märkta vägkrog vågar vego

Kan en vägkrog i nordligaste Norrland börja servera vegetariskt, bli KRAV-certifierad och dessutom bli så populär att man måste boka bord på helgerna? Svaret är ja, men helt självklart var det inte. Satsningen var dock så djärv och så framgångsrik att Restaurang Roady i Töre, Kalix kommun, tilldelades hederspriset i Martin & Serveras utmaning 2016.
Inspiration

Must och lemonad passar till det mesta

Vi pratade med Anders Östlin som jobbar på Kiviks Musteri för att höra mer om äppelmust, hur mustningen går till och vilka smaker som känns aktuella just nu. Vi fick också höra mer om lemonad och årets smaker.
Inspiration

Kvalitet och öppna famnen hos Vikentomater

Att vara bäst kräver hårt jobb och att göra drömmen till en livsstil. Sedan 1966 har familjen Olofsson drivit upp och skördat tomatplantor i skånska Viken. Andra generationens odlare är vid rodret nu, och odlar hela 83 sorters tomater i olika utföranden.
Inspiration

Bara dryckesvärldens bästa är bra nog

Fentimans Beverages är en serie med hantverksmässigt bryggda ofiltrerade och naturliga drycker baserade på färsk ingefära.
Inspiration

Norska kallvattensräkor – den renaste smaken från havet

I det renaste, kallaste och klaraste havet utanför Norge fiskar företaget Cold Water Prawns of Norway norska kallvattensräkor. Det kalla havet gör att räkorna växer sakta och det ger dem en fast konsistens, frisk och god smak med en hint av salt och naturlig röd färg. Inte nog med att uppväxtvillkoren är optimala, norska kallvattensräkorna kommer också från hållbara fiskerier.
Inspiration

Erbjud dina gäster skaldjur som bidrar till en hållbar värld

Dagens restaurangbesökare är medvetna och ställer högre krav än tidigare. Frågor om ursprung för de skaldjur och den fisk som finns på menyn blir allt vanligare och gästerna gör medvetna val utifrån den påverkan en råvara kan ha på miljön.
Inspiration

Ett måste på Sommargotland

Glassmagasinet har funnits sedan 1988 och är beläget i Visby hamn på Gotland. Med sina över 300 olika smaker är det Sveriges största glassbar. Andreas, som är glassmästare och kock, berättar mer om hur det är att driva en säsongsverksamhet.
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Inspiration

Härlig mentalitet och inspirerande hållbarhetstänk

Att arbeta med hållbarhet och ha kul är i fokus på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, som ligger vid Hjälmarens sydvästra strand. Med tanke på det vackra läget är det inte konstigt att stället blommar upp på sommaren.
Inspiration

Grillat med Daniel Müllern

På Ystad Saltsjöbad förbereder Daniel Müllern barbecue för hotellets gäster. Aptitretande kryddrökt laxöring, grillad purjolök, kycklingspett med indiska smaker, shortribs Asian style med kimchi, grillad brieost och annat spännande.