Inspiration

Så blev New Belgium ett av USA:s mest hållbara bryggerier

Det Colorado-baserade New Belgium Brewing ses som ett av de mest hållbara ölbryggerierna i USA. De får all sin el från vindkraft och återvinner nära hundra procent av sitt avfall. Sedan 2013 ägs bryggeriet dessutom av medarbetarna.
Inspiration

Lufttorkade delikatesser från Nyhléns Hugosons

I charksortimentet från Nyhléns Hugosons finns rimmade och lufttorkade produkter, samt produkter rökta på gammeldags vis med riktiga alspån.
Kunskap

Hur blir mjölk laktosfri?

Laktos- och glutenfri mat är en växande trend i Sverige. Här får du som lagar maten en djupdykning i hur mjölken blir fri från laktos, för att enklare kunna laga mat som alla kan äta. Vi pratar också med Jörgen Grauss, Arlas mejerichef i Linköping.
Inspiration

Närproducerad svamp från Hällestad

Hällestads svamp i Torna Hällestad i Skåne är störst i Sverige på ekologisk, närodlad svamp. Här odlas svamp året om och som mest finns fjorton svampsorter i produktion samtidigt.
Inspiration

Hantverksmässiga restauranghamburgare för alla verksamheter

Sedan 1982 har Nacka kött tillverkat hamburgare enligt traditionella metoder. Med kundfokus som ledstjärna har Nacka kött idag cirka 300 olika hamburgarrecept. Allt produceras av sex hängivna anställda i den lilla produktionsanläggningen i södra Stockholm.
Inspiration

Druvrena viner som berättar en historia

I Stellenbosch Sydafrika ligger vinhuset Bellingham med anor från 1600-talet. Den nya serien Homestead hedrar vinmakarparet Podlashuk, som tog över gården på 1940-talet. Med sina påhittiga idéer och nyskapande viner har de banat väg för dagens framgångar.
Inspiration

LPM Potatis

Vår mest älskade knöl är något av texturens mästare, och trots att potatis odlats i 8000 år kommer det ständigt nya sätt att tillaga, kombinera och servera den på.
Kunskap

Vad är skillnaden på yoghurt och yoghurt?

Grekisk, turkisk, mild eller syrlig? Urvalet av yoghurt har blivit bredare, där alla sorter har sin speciella karaktär och funktion. Men vilken yoghurt passar bäst i frukostskålen, i den kalla såsen, tål att värmas eller har syrligast karaktär? Vi pratar med Lotta Bäckman, kock i Arla provkök, som hjälper oss att bli yoghurtsmarta.
Inspiration

Kvalitet och hantverk från Skottland

Donald Russell levererar gräsuppfött nöt- och lammkött av högsta klass. Slakteriet ligger i Aberdeen, alldeles intill Balmoral Castle, drottning Elizabeth II privata residens. De är hovleverantörer till hennes höghet, men levererar även till allmänheten.
Inspiration

Falbygdens Ost

I snart 140 år har Falbygdens Ost vårdat och vänt, doftat och smakat för att kvalitetsostarna ska mogna på rätt sätt. I det smakrika sortimentet finns numera fyra klassiker från Kalmar mejeri. Extra tid och kärlek gör dem till bekantskaper man inte vill missa.
GastroMerit

Kurs – Choklad och dekorer

En heldags chokladkurs där du lär dig tryffeltillverkning och att baka med choklad. Du får skapa tårtor, bakelser, glassdesserter, macarons, tartletter och tryfflar i olika smaker och med olika utseenden.
Kunskap

Vad är surdeg och levain?

Hur jobbar jag med en kall surdeg? Vad är skållning och levain? Vi svarar på dina frågor.
Inspiration

Nyansrik design som leker med hela paletten

Porslin i alla dess färger och former – både klassiskt och nytänkande – hittar du hos RAK Porcelain. Med kvalitetsporslin från RAK får du mycket för pengarna och dessutom finns möjlighet att sätta en personlig prägel på designen. Produktionen är förlagd i det minsta Arabemiratet i Ras-Al-Khaimah och det europeiska huvudkontoret är baserat i Luxemburg. På den svenska marknaden har Martin & Servera ensamrätt att sälja porslinet.
Inspiration

Taste the exotic Brazil

Sommaren 2016 gick de olympiska spelen av stapeln i Rio de Janeiro. Häng med på den brasilianska matrenden och överraska dina gäster med läckra brasilianska maträtter!
Inspiration

Säg ja till ännu mera Mellanöstern!

Vackra färger, behaglig hetta, ljuvliga kryddningar och många härliga vegetariska rätter. Det är inte konstigt att Mellanösterns kök är en av världens snabbast växande mattrender med massor av nya bekantskaper att stifta. Och älska.
Inspiration

Korvhantverk Stockholm – korv och charkuterier helt utan tillsatser

I Sollentuna ligger Korvhantverk Stockholm, som startades av Jon Randow 2011. Här hittar du charkuterier i mästarklass som är hantverksmässigt tillverkade, med fantastiska smaker och högt köttinnehåll. Dessutom används inget nitrit och andra e-nummer.
GastroMerit

Kurs – Franska bakverk och tårtor

Det här en kurs för dig som vill lära dig att baka fantastiska tårtor och andra härliga bakverk. Kursen leds av Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, som guidar dig genom en dag fylld av söta smaker.
Inspiration

Världens bästa gin för en gin och tonic

I 2016 års IWSC-tävling fick Hernö Gin priserna "Gin and Tonic Trophy", "Gin Producer of the Year", "Gin Grand Master", "Taste Master Gin" och flera andra medaljer. Här berättar vi mer om Hernö Gin och den rådande gin och tonic-trenden.
GastroMerit

Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Vill du lära dig servera näringsrik och god vegetarisk mat? Då är det här kursen för dig.
Inspiration

Mer vegetariskt på julbordet

Det går att tillfredsställa alla smaker utan att rucka på traditionerna. Addera nya, gröna och spännande julrecept eller varför inte gå "all in" och byt ut julbordsklassikerna mot helt vegetariska alternativ!
Inspiration

Franschhoek Cellar

Franschhoek Cellar är en vingård från det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region, Sydafrika. Huvudbyggnaden uppfördes redan 1920 av den legendariska John Winshaw, grundaren av Stellenbosch. Idag ingår Franschhoek Cellar i koncernen DGB, Douglas Green Bellingham. De exporterar till hela världen, framförallt till Storbritannien.
Inspiration

Serveringsbrickor från Öland av högsta kvalité

Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.
Kunskap

Te i matlagning och bakning

Att det går att använda te i matlagning är ingen nyhet. Det var tvärtom som krydda och "hälsogivare" i matlagning och bakning som tebladen först användes. Här, i teskolans sista del, berättar vi om te som krydda och tipsar om lyckade smakkombinationer. Du får också lära dig mer om te som måltidsdryck.
GastroMerit

Kreativa luncher

Här får du konkreta tips och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.