GastroMerit

Kurs – Choklad och dekorer

En heldags chokladkurs där du lär dig tryffeltillverkning och att baka med choklad. Du får skapa tårtor, bakelser, glassdesserter, macarons, tartletter och tryfflar i olika smaker och med olika utseenden.
Inspiration

Taste the exotic Brazil

Sommaren 2016 gick de olympiska spelen av stapeln i Rio de Janeiro. Häng med på den brasilianska matrenden och överraska dina gäster med läckra brasilianska maträtter!
Inspiration

Säg ja till ännu mera Mellanöstern!

Vackra färger, behaglig hetta, ljuvliga kryddningar och många härliga vegetariska rätter. Det är inte konstigt att Mellanösterns kök är en av världens snabbast växande mattrender med massor av nya bekantskaper att stifta. Och älska.
GastroMerit

Kurs – Franska bakverk och tårtor

Det här en kurs för dig som vill lära dig att baka fantastiska tårtor och andra härliga bakverk. Kursen leds av Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, som guidar dig genom en dag fylld av söta smaker.
Kunskap

Sous vide – Mört, saftigt och smakrikt vid varje servering

Allt fler upptäcker fördelarna med sous vide. Resultatet blir bra varje gång, svinnet minskar och dessutom sparar du värdefull tid i köket.
Inspiration

Välkommen till Viking Fågel

Fågel av hög kvalitet har fötts upp hos Viking Fågel i Skåne sedan 1994. Fågelslag som kyckling, majskyckling, ungtupp och gås når Martin & Serveras kunder i hela landet. För fågelbonden Björn Olsson är arbetet ett hantverk där stor omsorg läggs vid djurhållningen, rätt fodermix och samarbetet med kräsna kunder.
Kunskap

Ett brett sortiment av fisk och skaldjur

Oavsett om du jobbar i köket på en förskola eller på krogen, har vi de fisk- och skaldjursprodukter du behöver. Sortimentet spänner från fiskbullar och fiskpanetter till hummer och löjrom. Hos oss får du en bredd i sortimentet, trygga inköp och bra priser.
Inspiration

Ät smart mellan målen – mellanmålsinspiration för barn och ungdomar

Tillsammans med Generation Pep inspirerar vi barn och ungdomar till bättre ”mellis”. Här hittar du enkla och goda recept skapade av deltagare i Sveriges yngsta Mästerkock och Mattias "Fredagskocken" Larsson.
Inspiration

Skärmaskiner utrustade med SBR

Prima Rossa och Mondial är båda utrustade med SBR (Safe Blade Removal). Det gör att det är enkelt att rengöra maskinerna på ett säkert och tidseffektivt sätt, det blir även lätt att byta klinga beroende på användningsområde. I slutet på den här filmen ser ni hur man lätt och riskfritt tar bort skärbladet och rengör maskinen.
Inspiration

Kvalitet och öppna famnen hos Vikentomater

Att vara bäst kräver hårt jobb och att göra drömmen till en livsstil. Sedan 1966 har familjen Olofsson drivit upp och skördat tomatplantor i skånska Viken. Andra generationens odlare är vid rodret nu, och odlar hela 83 sorters tomater i olika utföranden.
GastroMerit

Kurs – Desserter med stil

Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.
Inspiration

Bara dryckesvärldens bästa är bra nog

Fentimans Beverages är en serie med hantverksmässigt bryggda ofiltrerade och naturliga drycker baserade på färsk ingefära.
Inspiration

Atria vinner Utmaningen 2017

I Martin & Serveras hållbarhetstävling Utmaningen ska kunder och leverantörer tänka till och skicka in bidrag efter specifika teman. 2017 var temat Hållbara idéer, och leverantörsklassen vanns av Atria, som jobbar med hela trettio hållbara idéer om året!
Inspiration

Vegetarisk festmeny

Robert Hedman på dotterbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
GastroMerit

Diplomerad kökschef

GastroMerits nya kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap.
Inspiration

Spara pengar och knivblad med egen slipmaskin

Tormek-T2 Knivslip är enkel att använda och skonsam för knivbladet. Håkan Matseus, Kökschef på Restaurang AG i Stockholm berättar om deras erfarenheter av använda slipmaskinen Tormek-T2.
Inspiration

Fyra Skånska Gryn: En hälsosam skånsk nyhet

Söker du efter ett nytt och gott alternativ till ris, pasta, bulgur, couscous och quinoa? Nu presenterar Orkla Foods Sverige Fyra Skånska Gryn, en ny spännande bas på havre, råg, vete och korn.
Inspiration

Ett anrikt norrländskt rökeri

Jokkmokks rökeri lever fortfarande efter sina ursprungliga tankar och idéer. Skickliga charkuterister jobbar med känsla och handlag för att uppnå den ultimata produkten. I rökeriet är det fortfarande riktig eld som gäller.
Inspiration

Hantverksmässiga restauranghamburgare för alla verksamheter

Sedan 1982 har Nacka kött tillverkat hamburgare enligt traditionella metoder. Med kundfokus som ledstjärna har Nacka kött idag cirka 300 olika hamburgarrecept. Allt produceras av sex hängivna anställda i den lilla produktionsanläggningen i södra Stockholm.