GastroMerit

Kurs – Choklad och dekorer

En heldags chokladkurs där du lär dig tryffeltillverkning och att baka med choklad. Du får skapa tårtor, bakelser, glassdesserter, macarons, tartletter och tryfflar i olika smaker och med olika utseenden.
GastroMerit

Kurs – Franska bakverk och tårtor

Det här en kurs för dig som vill lära dig att baka fantastiska tårtor och andra härliga bakverk. Kursen leds av Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, som guidar dig genom en dag fylld av söta smaker.
Kunskap

Så färglägger du och målar chokladpraliner

Det finns mängder med olika tekniker att färga choklad på, men det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Här tipsar konditor Jonas Nilsson om några olika sätt på hur du kan färglägga och måla choklad.
GastroMerit

Kurs – Desserter med stil

Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.
Inspiration

Vegetarisk festmeny

Robert Hedman på dotterbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
Inspiration

Passion för sötsaker och choklad

Jonas Nilsson är en är kock och konditor känd från Dessertmästarna 2015. Passionen för choklad och sötsaker har han haft länge – redan vid fem års ålder ville han bli godistillverkare.