Inspiration

Falbygdens Ost

I snart 140 år har Falbygdens Ost vårdat och vänt, doftat och smakat för att kvalitetsostarna ska mogna på rätt sätt. I det smakrika sortimentet finns numera fyra klassiker från Kalmar mejeri. Extra tid och kärlek gör dem till bekantskaper man inte vill missa.
Inspiration

Världens bästa gin för en gin och tonic

I 2016 års IWSC-tävling fick Hernö Gin priserna "Gin and Tonic Trophy", "Gin Producer of the Year", "Gin Grand Master", "Taste Master Gin" och flera andra medaljer. Här berättar vi mer om Hernö Gin och den rådande gin och tonic-trenden.
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
GastroMerit

Grundkurs i barteknik

Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att "lyfta" din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.
Inspiration

Alkoholfria drycker som både smakar och gör gott

GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.
Inspiration

Norska kallvattensräkor – den renaste smaken från havet

I det renaste, kallaste och klaraste havet utanför Norge fiskar företaget Cold Water Prawns of Norway norska kallvattensräkor. Det kalla havet gör att räkorna växer sakta och det ger dem en fast konsistens, frisk och god smak med en hint av salt och naturlig röd färg. Inte nog med att uppväxtvillkoren är optimala, norska kallvattensräkorna kommer också från hållbara fiskerier.
Inspiration

Vegetarisk festmeny

Robert Hedman på dotterbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
GastroMerit

Sommelierutbildning – utbildningen för dig som vill bli sommelier

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Inspiration

Erbjud dina gäster skaldjur som bidrar till en hållbar värld

Dagens restaurangbesökare är medvetna och ställer högre krav än tidigare. Frågor om ursprung för de skaldjur och den fisk som finns på menyn blir allt vanligare och gästerna gör medvetna val utifrån den påverkan en råvara kan ha på miljön.