Inspiration

Årets Sous Vide-kock 2017 heter Tomas Gustafsson

På Fastfood & Café 2017 i Stockholm utsågs vinnaren i tävlingen Årets Sous Vide-kock. Det blev en skånsk seger där en glad Tomas Gustafsson, från Pembert & Gustafsson i Malmö, utnämndes till vinnare.
Inspiration

Framtidens stjärnor inom besöksnäringen

Gymnasie-SM är Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling för gymnasister i årskurs 3 på Hotell-, turism-, restaurang- och livsmedelsprogrammen. Tävlande från hela landet gör upp om segern i fyra olika kategorier: Kök, Servering, Turism och Hotell.
Inspiration

Världens bästa gin för en gin och tonic

I 2016 års IWSC-tävling fick Hernö Gin priserna "Gin and Tonic Trophy", "Gin Producer of the Year", "Gin Grand Master", "Taste Master Gin" och flera andra medaljer. Här berättar vi mer om Hernö Gin och den rådande gin och tonic-trenden.
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
Inspiration

Vi möter mästerkocken Jennie Walldén

Jennie Walldén lämnade jobbet som marknadschef och gick och vann Sveriges mästerkock 2013. Idag har hon helt sadlat om och driver den koreansk-inspirerade krogen Namu tillsammans med sin man vid Lilla torg i Malmö.
Inspiration

Tävlingar och framtidsplaner med Johan Backeus

Vi träffar Johan Backeus, svensk mästare i matlagning 2017, som berättar om sin Årets Kock-resa, hur han får inspiration, om livet efter vinsten och hans spännande framtidsplaner.
GastroMerit

Grundkurs i barteknik

Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att "lyfta" din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.
Inspiration

Kvinnliga framtidslöften

Tack vare stipendium från Malin Söderström får fyra vassa kvinnliga framtidslöften möjlighet att, tillsammans med Svenska Kocklandslaget, utbilda sig, träna och tävla fram till och med Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018.
Inspiration

PM & Vänner tilldelas GRAND AWARD av Wine Spectator

PM & Vänner i Växjö belönas 2017 med Grand Award av Wine Spectator som den första och enda restaurangen i Sverige. Vi pratar med chefssommelier Rubén Sanz Ramiro som är stolt och glad över utmärkelsen.
Inspiration

Alkoholfria drycker som både smakar och gör gott

GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.
Inspiration

Jimmi blev Årets Kock 2016

Jimmi Eriksson från Lilla Ego i Stockholm fick som segrare kliva upp på scenen och ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj från H. K. H. Prins Carl Philip.
Inspiration

Vi möter Magnus Åkerström – Årets Unga Kock 2017

Årets Unga Kock 2017 heter Magnus Åkerström och är 24 år. Sedan augusti 2014 jobbar han på Stadshuskällaren i Stockholm där han är Souschef. I finalen av Årets Unga Kock lyckades han både kamma hem högsta poäng från juryn och vinna det hemliga priset "publikens favorit". Vi pratade med honom om tävlingen, förberedelserna innan och vad som händer framöver.
GastroMerit

Sommelierutbildning – utbildningen för dig som vill bli sommelier

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Inspiration

Finalen av Årets Kock 2017

Torsdagen den 2 februari 2017 gjorde åtta kockar upp på Malmö Arena om den eftertraktade titeln Årets Kock 2017 i det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.
Inspiration

Vad betyder det att vinna Årets Kock?

Att vinna Årets Kock är en dörröppnare både i arbetslivet och på det personliga planet. Tävlingen både skapar och utbildar Sveriges främsta kockar. Och kockarna skapar i sin tur några av Sveriges bästa restauranger.