Inspiration

Martin & Serveras hållbara arbete

Det är stark medvind just nu för hållbarhetsfrågorna. Många av våra kunder intresserar sig för hur matens produktion påverkar djur, natur och människor. Den ekologiska försäljningen fortsätter att öka och 2016 blev ett genombrottsår för ekologiska varor bland de privata restaurangerna.
Inspiration

Ny utbildning för kinesiska fabriksarbetare

Martin & Servera finns representerade i Kina, för att kunna vara tydlig i leverantörssamarbeten vad gäller bland annat uppförandekoden. I slutet av 2016 startade Martin & Servera, tillsammans med samarbetspartnern QuizRR, utbildningar för personal på tre fabriker i Kina.
GastroMerit

Alkohollagsutbildning

Tvådagarskurs för dig som ska ansöka om serveringstillstånd eller köpa ett bolag/företag som redan har serveringstillstånd. Även serveringsansvariga har stor nytta av denna kurs.
Inspiration

Hållbarhet och vikten av att vara med och påverka

Hållbart företagande handlar om att spara på egna resurser och minska negativ miljöpåverkan. Det handlar även om att skapa mervärden för dig som kund. Det du köper av Martin & Servera är producerat med omsorg om människor, djur och natur.
Inspiration

Världens bästa gin för en gin och tonic

I 2016 års IWSC-tävling fick Hernö Gin priserna "Gin and Tonic Trophy", "Gin Producer of the Year", "Gin Grand Master", "Taste Master Gin" och flera andra medaljer. Här berättar vi mer om Hernö Gin och den rådande gin och tonic-trenden.
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
Inspiration

Franschhoek Cellar

Franschhoek Cellar är en vingård från det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region, Sydafrika. Huvudbyggnaden uppfördes redan 1920 av den legendariska John Winshaw, grundaren av Stellenbosch. Idag ingår Franschhoek Cellar i koncernen DGB, Douglas Green Bellingham. De exporterar till hela världen, framförallt till Storbritannien.
Inspiration

Serveringsbrickor från Öland av högsta kvalité

Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.
Kunskap

Tillverkning av svart te

Det finns tre huvudtyper av te: svart, oolong och grönt. Alla framställs av Camellia Sinensis. Det är förädlingen av bladen som ger det färdiga teet dess typiska smak, arom och färg. Här får du lära dig mer om de metoder som används i Sri Lanka vid förädling av svart te. Att det gäller Sri Lanka är viktigt att poängtera, eftersom olika länder och kulturer har lite olika förädlingsprocesser för te.
GastroMerit

Onlineutbildning – Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär.
GastroMerit

Nyhet! Vinresa till Champagne

Du som följer med på vår vinresa till Champagne kommer att få besöka en värld av härliga bubblor och otroliga smaker! Med på resan till Frankrikes lyxiga vindistrikt har vi den prisbelönta sommelieren Totte Steneby. Han delar med sig av både kunskap och erfarenhet under resans gång.
Inspiration

På besök i framtidens offentliga kök

Välkommen till centralköket Ripan i Åstorp! Ett besök här är som att kliva rakt in i framtidens drömkök – för den offentliga matvärlden. Se möjligheterna och låt dig inspireras av ett team som har byggt upp köket från grunden.
Kunskap

Våra kaffevanor

Filip fortsätter att vägleda oss i kaffets värld. Den här gången talar han om dagens trender och hur vi helst avnjuter vår kopp kaffe. Bryggkaffe är helt klart svenskarna favorit, hela 95 procent dricker filterkaffe.
Kunskap

Te i matlagning och bakning

Att det går att använda te i matlagning är ingen nyhet. Det var tvärtom som krydda och "hälsogivare" i matlagning och bakning som tebladen först användes. Här, i teskolans sista del, berättar vi om te som krydda och tipsar om lyckade smakkombinationer. Du får också lära dig mer om te som måltidsdryck.
Inspiration

Bellingham Wines – hantverk och historia

Hantverket och profilen för Bellingham wines formades på 1950-talet av Bernard Podlashuk. Hans nyfikenhet för att skapa det unika vinet och hitta de oväntade smakkombinationerna präglar även dagens vinmakare på gården.
Inspiration

KRAV-gris från Högsta gård

"En glad gris är en god gris", sägs det. Vetskapen om att djuren haft det bra gör naturligtvis sitt till. Carina och Johan Anderson på Högsta gård utanför Köping driver en KRAV-gård med ett 80-tal suggor och är en del av föreningen Jord på trynet.
Inspiration

Örter som ger smak, färg och karaktär

Koriander ger direkt en asiatisk touch, basilika och solvarma tomater förflyttar dig till Italien, medan dill smakmässigt känns ursvensk. Få saker kan ge samma råvara helt olika karaktär som färska örter.
Inspiration

Prästgården Grevbäck

Prästgården Grevbäck är en av de svenska producenter som levererar kött till oss. Kött som du som kund till Martin & Servera kan vara stolt över att servera till dina gäster.
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
Inspiration

Pumpor är helt rätt i tiden

Den svenska odlingen av matpumpor är på frammarsch och sakta men säkert upptäcks både den goda smaken och variationen i användningsområden. Pumpor är klimatsmarta, men också prisvärda och helt utan gluten.
Inspiration

Walters Kaffe

Walters Kaffe AB har sedan 1958 rostat exklusiva kaffesorter enligt gamla traditioner med ett brett sortiment av både hela och malda kaffebönor. Kvalitet, kunskap och engagemang är tre nyckelord som styr deras verksamhet.
Inspiration

Zacapa

Varumärket Zacapa är internationellt erkänt som ett av de bästa inom segmentet premiumrom. Något som är unikt med just Zacapa rom är att den framställs av den första pressningen av sockerrör för att sedan lagras på 2300 meters höjd.
Kunskap

Teets historia i korthet

I teskolans första del går vi på djupet i teets historia. Enligt historierna har det druckits te i Kina under nästan 5 000 år och det upptäcktes av den kinesiske kejsaren Sheng Nung.
Inspiration

Probiotika – nyckeln till framgång för Mas de Subirá

Med ett stort engagemang för hållbar produktion skapar vinmakaren Judit Llop ett kraftfullt vin som inte bara smakar gott utan strävar mot att göra gott för naturen.