Inspiration

LPM Potatis

Vår mest älskade knöl är något av texturens mästare, och trots att potatis odlats i 8000 år kommer det ständigt nya sätt att tillaga, kombinera och servera den på.
Kunskap

Vad är skillnaden på yoghurt och yoghurt?

Grekisk, turkisk, mild eller syrlig? Urvalet av yoghurt har blivit bredare, där alla sorter har sin speciella karaktär och funktion. Men vilken yoghurt passar bäst i frukostskålen, i den kalla såsen, tål att värmas eller har syrligast karaktär? Vi pratar med Lotta Bäckman, kock i Arla provkök, som hjälper oss att bli yoghurtsmarta.
Inspiration

Kvalitet och hantverk från Skottland

Donald Russell levererar gräsuppfött nöt- och lammkött av högsta klass. Slakteriet ligger i Aberdeen, alldeles intill Balmoral Castle, drottning Elizabeth II privata residens. De är hovleverantörer till hennes höghet, men levererar även till allmänheten.
Inspiration

Falbygdens Ost

I snart 140 år har Falbygdens Ost vårdat och vänt, doftat och smakat för att kvalitetsostarna ska mogna på rätt sätt. I det smakrika sortimentet finns numera fyra klassiker från Kalmar mejeri. Extra tid och kärlek gör dem till bekantskaper man inte vill missa.
Inspiration

Taste the exotic Brazil

Sommaren 2016 gick de olympiska spelen av stapeln i Rio de Janeiro. Häng med på den brasilianska matrenden och överraska dina gäster med läckra brasilianska maträtter!
Inspiration

Nyansrik design som leker med hela paletten

Porslin i alla dess färger och former – både klassiskt och nytänkande – hittar du hos RAK Porcelain. Med kvalitetsporslin från RAK får du mycket för pengarna och dessutom finns möjlighet att sätta en personlig prägel på designen. Produktionen är förlagd i det minsta Arabemiratet i Ras-Al-Khaimah och det europeiska huvudkontoret är baserat i Luxemburg. På den svenska marknaden har Martin & Servera ensamrätt att sälja porslinet.
Inspiration

Säg ja till ännu mera Mellanöstern!

Vackra färger, behaglig hetta, ljuvliga kryddningar och många härliga vegetariska rätter. Det är inte konstigt att Mellanösterns kök är en av världens snabbast växande mattrender med massor av nya bekantskaper att stifta. Och älska.
Inspiration

Korvhantverk Stockholm – korv och charkuterier helt utan tillsatser

I Sollentuna ligger Korvhantverk Stockholm, som startades av Jon Randow 2011. Här hittar du charkuterier i mästarklass som är hantverksmässigt tillverkade, med fantastiska smaker och högt köttinnehåll. Dessutom används inget nitrit och andra e-nummer.
GastroMerit

Alkohollagsutbildning

Tvådagarskurs för dig som ska ansöka om serveringstillstånd eller köpa ett bolag/företag som redan har serveringstillstånd. Även serveringsansvariga har stor nytta av denna kurs.
Inspiration

Världens bästa gin för en gin och tonic

I 2016 års IWSC-tävling fick Hernö Gin priserna "Gin and Tonic Trophy", "Gin Producer of the Year", "Gin Grand Master", "Taste Master Gin" och flera andra medaljer. Här berättar vi mer om Hernö Gin och den rådande gin och tonic-trenden.
Inspiration

Mer vegetariskt på julbordet

Det går att tillfredsställa alla smaker utan att rucka på traditionerna. Addera nya, gröna och spännande julrecept eller varför inte gå "all in" och byt ut julbordsklassikerna mot helt vegetariska alternativ!
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
Inspiration

Franschhoek Cellar

Franschhoek Cellar är en vingård från det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region, Sydafrika. Huvudbyggnaden uppfördes redan 1920 av den legendariska John Winshaw, grundaren av Stellenbosch. Idag ingår Franschhoek Cellar i koncernen DGB, Douglas Green Bellingham. De exporterar till hela världen, framförallt till Storbritannien.
Inspiration

Serveringsbrickor från Öland av högsta kvalité

Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.
Inspiration

Krysta - en ny och extra tålig glasmassa

Säg adjö till repiga glas! Nu lanseras Krysta, ett starkt kristallmaterial med 30 procent större tålighet. Perfekt för dig som använder glasen mycket och vill att de ska fortsätta glänsa.
Kunskap

Tillverkning av svart te

Det finns tre huvudtyper av te: svart, oolong och grönt. Alla framställs av Camellia Sinensis. Det är förädlingen av bladen som ger det färdiga teet dess typiska smak, arom och färg. Här får du lära dig mer om de metoder som används i Sri Lanka vid förädling av svart te. Att det gäller Sri Lanka är viktigt att poängtera, eftersom olika länder och kulturer har lite olika förädlingsprocesser för te.
GastroMerit

Onlineutbildning – Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär.
GastroMerit

Nyhet! Vinresa till Champagne

Du som följer med på vår vinresa till Champagne kommer att få besöka en värld av härliga bubblor och otroliga smaker! Med på resan till Frankrikes lyxiga vindistrikt har vi den prisbelönta sommelieren Totte Steneby. Han delar med sig av både kunskap och erfarenhet under resans gång.
Kunskap

Våra kaffevanor

Filip fortsätter att vägleda oss i kaffets värld. Den här gången talar han om dagens trender och hur vi helst avnjuter vår kopp kaffe. Bryggkaffe är helt klart svenskarna favorit, hela 95 procent dricker filterkaffe.
Kunskap

Te i matlagning och bakning

Att det går att använda te i matlagning är ingen nyhet. Det var tvärtom som krydda och "hälsogivare" i matlagning och bakning som tebladen först användes. Här, i teskolans sista del, berättar vi om te som krydda och tipsar om lyckade smakkombinationer. Du får också lära dig mer om te som måltidsdryck.
Inspiration

Bellingham Wines – hantverk och historia

Hantverket och profilen för Bellingham wines formades på 1950-talet av Bernard Podlashuk. Hans nyfikenhet för att skapa det unika vinet och hitta de oväntade smakkombinationerna präglar även dagens vinmakare på gården.
Kunskap

Få rätt konsistens på såsen direkt, utan redning

Kocken Andreas Hedlund arbetar till vardags på restaurang Villa Wera i Solna. Han var med och arbetade fram Arlas syrade grädde, och här berättar Andreas om fördelarna med grädden och delar med sig av sina bästa tips på hur produkten kan användas.
Inspiration

KRAV-gris från Högsta gård

"En glad gris är en god gris", sägs det. Vetskapen om att djuren haft det bra gör naturligtvis sitt till. Carina och Johan Anderson på Högsta gård utanför Köping driver en KRAV-gård med ett 80-tal suggor och är en del av föreningen Jord på trynet.
Inspiration

Örter som ger smak, färg och karaktär

Koriander ger direkt en asiatisk touch, basilika och solvarma tomater förflyttar dig till Italien, medan dill smakmässigt känns ursvensk. Få saker kan ge samma råvara helt olika karaktär som färska örter.