Inspiration

Så blev New Belgium ett av USA:s mest hållbara bryggerier

Det Colorado-baserade New Belgium Brewing ses som ett av de mest hållbara ölbryggerierna i USA. De får all sin el från vindkraft och återvinner nära hundra procent av sitt avfall. Sedan 2013 ägs bryggeriet dessutom av medarbetarna.
Inspiration

Närproducerad svamp från Hällestad

Hällestads svamp i Torna Hällestad i Skåne är störst i Sverige på ekologisk, närodlad svamp. Här odlas svamp året om och som mest finns fjorton svampsorter i produktion samtidigt.
Inspiration

Martin & Serveras hållbara arbete

Det är stark medvind just nu för hållbarhetsfrågorna. Många av våra kunder intresserar sig för hur matens produktion påverkar djur, natur och människor. Den ekologiska försäljningen fortsätter att öka och 2016 blev ett genombrottsår för ekologiska varor bland de privata restaurangerna.
Inspiration

Ny utbildning för kinesiska fabriksarbetare

Martin & Servera finns representerade i Kina, för att kunna vara tydlig i leverantörssamarbeten vad gäller bland annat uppförandekoden. I slutet av 2016 startade Martin & Servera, tillsammans med samarbetspartnern QuizRR, utbildningar för personal på tre fabriker i Kina.
Inspiration

Julbord med Jimmi Eriksson och Daniel Haynes

Jul betyder naturligtvis julbord och det traditionella julbordet i sin tur innebär sju rundor med olika teman. Med användbara tips, recept på välsmakande rätter och inspirerande tankar från kocklandslagsmedlemmarna Daniel Haynes och Jimmi Eriksson blir julbordet en succé för både gäster och krögare.
Tjänster

Kalkylering & Inventering hjälper dig med kalkylen

Genom Martin & Serveras tjänst Kalkylering & Inventering är det enkelt att kalkylera fram hur en maträtt bör prissättas för att ge den lönsamhet som behövs. I programmet kan du som krögare se hur kalkylen förändras när en råvara i receptet byts ut mot en annan.
Inspiration

Hållbarhet och vikten av att vara med och påverka

Hållbart företagande handlar om att spara på egna resurser och minska negativ miljöpåverkan. Det handlar även om att skapa mervärden för dig som kund. Det du köper av Martin & Servera är producerat med omsorg om människor, djur och natur.
GastroMerit

Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Vill du lära dig servera näringsrik och god vegetarisk mat? Då är det här kursen för dig.
Inspiration

Mer vegetariskt på julbordet

Det går att tillfredsställa alla smaker utan att rucka på traditionerna. Addera nya, gröna och spännande julrecept eller varför inte gå "all in" och byt ut julbordsklassikerna mot helt vegetariska alternativ!
Inspiration

Serveringsbrickor från Öland av högsta kvalité

Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.
Inspiration

På besök i framtidens offentliga kök

Välkommen till centralköket Ripan i Åstorp! Ett besök här är som att kliva rakt in i framtidens drömkök – för den offentliga matvärlden. Se möjligheterna och låt dig inspireras av ett team som har byggt upp köket från grunden.
Inspiration

Bellingham Wines – hantverk och historia

Hantverket och profilen för Bellingham wines formades på 1950-talet av Bernard Podlashuk. Hans nyfikenhet för att skapa det unika vinet och hitta de oväntade smakkombinationerna präglar även dagens vinmakare på gården.
Inspiration

KRAV-gris från Högsta gård

"En glad gris är en god gris", sägs det. Vetskapen om att djuren haft det bra gör naturligtvis sitt till. Carina och Johan Anderson på Högsta gård utanför Köping driver en KRAV-gård med ett 80-tal suggor och är en del av föreningen Jord på trynet.
Inspiration

Pumpor är helt rätt i tiden

Den svenska odlingen av matpumpor är på frammarsch och sakta men säkert upptäcks både den goda smaken och variationen i användningsområden. Pumpor är klimatsmarta, men också prisvärda och helt utan gluten.
GastroMerit

Kurs – Utveckla din salladsbuffé

Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
Inspiration

Örter som ger smak, färg och karaktär

Koriander ger direkt en asiatisk touch, basilika och solvarma tomater förflyttar dig till Italien, medan dill smakmässigt känns ursvensk. Få saker kan ge samma råvara helt olika karaktär som färska örter.
Inspiration

Prästgården Grevbäck

Prästgården Grevbäck är en av de svenska producenter som levererar kött till oss. Kött som du som kund till Martin & Servera kan vara stolt över att servera till dina gäster.
Inspiration

Probiotika – nyckeln till framgång för Mas de Subirá

Med ett stort engagemang för hållbar produktion skapar vinmakaren Judit Llop ett kraftfullt vin som inte bara smakar gott utan strävar mot att göra gott för naturen.
Inspiration

Domaine Boutinot – Vin skapat med känsla

Flera faktorer är avgörande när det gäller att skapa fantastiskt vin. Mistralen, jorden, månen, fingertoppskänslan och timingen spelar in. Boutinot Wines finns i ett område med helt rätt förutsättningar och skapar unika viner av hög och jämn kvalitet.
Inspiration

Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch!

Kokt ris, höns och curry var en populär rätt i skolorna på 80-talet, men sedan tog kycklinggrytorna över. Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch. Den är klimatsmart, bra att blanda i andra färser och perfekt i en hel mängd rätter.
Inspiration

Heja den svenska löken!

Ölands sandrika och torra jordar har de perfekta förutsättningarna för att odla lök. Strax söder om Ölandsbron ligger Färjestaden och här finns Kalmar-Ölands Trädgårdsprodukter, en av Sveriges största producenter av gul och röd lök.
Inspiration

Dingley Dell - Glada grisar från Storbritannien

Med god djurhållning och smaker i fokus har Dingley Dell skapat ett griskött som blivit världskänt för sin fina kvalitet. Här är ras och ursprung, uppfödning och djurens välmående det som skapar förutsättningarna för den goda smaken.
Inspiration

Kvinnliga framtidslöften

Tack vare stipendium från Malin Söderström får fyra vassa kvinnliga framtidslöften möjlighet att, tillsammans med Svenska Kocklandslaget, utbilda sig, träna och tävla fram till och med Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018.
Inspiration

Royal Greenland – Med hållbart fiske i fokus

"Hållbarhet omfattar både ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar" säger Marianne Kragh Rottbøll, nordisk marketing manager på Royal Greenland. Företaget, som tar sitt ansvar på största allvar, är dessutom Grönlands största arbetsplats.