Inspiration

LPM Potatis

Vår mest älskade knöl är något av texturens mästare, och trots att potatis odlats i 8000 år kommer det ständigt nya sätt att tillaga, kombinera och servera den på.
GastroMerit

Kontakta oss på GastroMerit

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som jobbar med GastroMerit. Vi hjälper dig gärna om du har frågor eller undrar över en speciell utbildning.
GastroMerit

Kurs – Choklad och dekorer

En heldags chokladkurs där du lär dig tryffeltillverkning och att baka med choklad. Du får skapa tårtor, bakelser, glassdesserter, macarons, tartletter och tryfflar i olika smaker och med olika utseenden.
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Grillat – allt går att grilla

Allt som tillagas på spis eller i ugn går också alldeles utmärkt att lägga på grillen. Du kommer att grilla allt från betor, rotselleri och lökar till rabarber och äpplen, blåmusslor, hummer, pulled pork, porchetta och hela fiskar.
Tjänster

Kalkylering & Inventering hjälper dig med kalkylen

Genom Martin & Serveras tjänst Kalkylering & Inventering är det enkelt att kalkylera fram hur en maträtt bör prissättas för att ge den lönsamhet som behövs. I programmet kan du som krögare se hur kalkylen förändras när en råvara i receptet byts ut mot en annan.
GastroMerit

Kurs – Vegetarisk fine dining

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "vegetarisk fine dining" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny som är helt vegetarisk.
GastroMerit

Alkohollagsutbildning

Tvådagarskurs för dig som ska ansöka om serveringstillstånd eller köpa ett bolag/företag som redan har serveringstillstånd. Även serveringsansvariga har stor nytta av denna kurs.
GastroMerit

Kurs – Franska bakverk och tårtor

Det här en kurs för dig som vill lära dig att baka fantastiska tårtor och andra härliga bakverk. Kursen leds av Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, som guidar dig genom en dag fylld av söta smaker.
GastroMerit

Kurs – Ledarskap och gruppdynamik

En kurs i ledarskap och gruppdynamik för att lära dig förstå vad som händer i din arbetsgrupp och varför, när det funkar bra och när det inte funkar så bra. Kursen utförs som en workshop för chefer som vill förstå gruppdynamik och bli mer flexibla ledare.
GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
GastroMerit

Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Vill du lära dig servera näringsrik och god vegetarisk mat? Då är det här kursen för dig.
GastroMerit

Tredagarskurs – Ekonomi för hotell och restaurang

Här får du kännedom om ekonomistyrning, lär dig tolka ekonomiska rapporter och bedöma hur olika prisstrategier påverkar resultatet.
GastroMerit

Nyhet! Tvådagarskurs – Attraktiv arbetsgivare och rekrytering

Utbildning i lönsamhet, utveckling och rekrytering av nya medarbetare på restaurang, café, bar, hotell eller storkök. Du lär dig att bli en attraktiv arbetsgivare och vad som krävs för att locka kompetenta och engagerade medarbetare.
Inspiration

Mer vegetariskt på julbordet

Det går att tillfredsställa alla smaker utan att rucka på traditionerna. Addera nya, gröna och spännande julrecept eller varför inte gå "all in" och byt ut julbordsklassikerna mot helt vegetariska alternativ!
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Schemaläggning och arbetsrätt

Leder du personal och vill bli bättre på schemaläggning? Då är det här kursen för dig.
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
GastroMerit

Nyhet! Halvdagskurs – KRAV-certifieringens grunder

Under den här halvdagskursen får du lära dig allt om hur KRAV och KRAV-certifiering fungerar. Du får en grundlig genomgång av KRAVs mervärden, hur du jobbar med verksamhetsrutiner kopplat till certifieringen och hur en revision fungerar.
Inspiration

Restaurant Manager - Utbildningen som rustar ledare

Martin & Serveras Restaurant Manager-utbildning vänder sig till den som vill få tid och möjlighet att utvecklas i sitt ledarskap. Här får kursdeltagarna ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. En av dem som gått utbildningen är Klas Lindberg, årets kock 2012 och egenföretagare med bred erfarenhet av restaurangbranschen i Sverige och utomlands.
GastroMerit

Endagskurs – HACCP i teorin: Matsäkerhet, riskvärdering och kritiska styrpunkter

HACCP – ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i livsmedelsproduktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten.
GastroMerit

Kreativa luncher

Här får du konkreta tips och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.
Inspiration

Sayan Isaksson: "Det viktigaste är att ha ett öppet sinne

Sayan Isaksson är fascinerad av det japanska sättet att se på mat och av respekten för råvaran. I kursen Japaninspirerad mat med Sayan vill han hjälpa till att skapa nya infallsvinklar.
GastroMerit

Onlineutbildning – Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär.
GastroMerit

Nyhet! Vinresa till Champagne

Du som följer med på vår vinresa till Champagne kommer att få besöka en värld av härliga bubblor och otroliga smaker! Med på resan till Frankrikes lyxiga vindistrikt har vi den prisbelönta sommelieren Totte Steneby. Han delar med sig av både kunskap och erfarenhet under resans gång.
GastroMerit

Matinspiration i New York

Följ med på en intensiv kulinarisk upptäcktsresa till New York! Du får besöka såväl klassiska som helt nyöppnade restauranger och uppleva en mix av all världens mat tillsammans med andra matälskare.