Kunskap

Destino – redskap som håller måttet

Destino betyder "mål" och är Martin & Serveras eget varumärke för köksutrustning. Sortimentet kännetecknas av produkter av hög kvalitet till ett bra pris.
GastroMerit

Kurs – Choklad och dekorer

En heldags chokladkurs där du lär dig tryffeltillverkning och att baka med choklad. Du får skapa tårtor, bakelser, glassdesserter, macarons, tartletter och tryfflar i olika smaker och med olika utseenden.
Inspiration

Nyansrik design som leker med hela paletten

Porslin i alla dess färger och former – både klassiskt och nytänkande – hittar du hos RAK Porcelain. Med kvalitetsporslin från RAK får du mycket för pengarna och dessutom finns möjlighet att sätta en personlig prägel på designen. Produktionen är förlagd i det minsta Arabemiratet i Ras-Al-Khaimah och det europeiska huvudkontoret är baserat i Luxemburg. På den svenska marknaden har Martin & Servera ensamrätt att sälja porslinet.
GastroMerit

Kurs – Franska bakverk och tårtor

Det här en kurs för dig som vill lära dig att baka fantastiska tårtor och andra härliga bakverk. Kursen leds av Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, som guidar dig genom en dag fylld av söta smaker.
Inspiration

Världens bästa gin för en gin och tonic

I 2016 års IWSC-tävling fick Hernö Gin priserna "Gin and Tonic Trophy", "Gin Producer of the Year", "Gin Grand Master", "Taste Master Gin" och flera andra medaljer. Här berättar vi mer om Hernö Gin och den rådande gin och tonic-trenden.
Inspiration

Serveringsbrickor från Öland av högsta kvalité

Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.
Inspiration

99 procent ekologiskt på skolrestaurangens meny

Hållbarhet är en av Byskolans profilfrågor. Skolmåltiderna tillagas i skolans eget KRAV-certifierade kök, där råvarorna till 99 procent är ekologiska och närproducerade.
Inspiration

Krysta - en ny och extra tålig glasmassa

Säg adjö till repiga glas! Nu lanseras Krysta, ett starkt kristallmaterial med 30 procent större tålighet. Perfekt för dig som använder glasen mycket och vill att de ska fortsätta glänsa.
Inspiration

Haymarket by Scandic – Ett hotell med hållbarhetsfokus

Scandics första signaturhotell ligger i gamla PUB-huset på Hötorget i Stockholm. Inredningen är inspirerad av både nutid och dåtid, enligt devisen Lady Gaga möter Greta Garbo. Martin & Servera är stolt samarbetspartner och leverantör av allt från lyxig fransk dessertvagn till schyssta kastruller.
Kunskap

Formo - non food-artiklar för restaurangkök

Formo är vår egen serie med non food-artiklar för restaurangkök. Sortimentet består bland annat av matförvarings- och engångsartiklar, ljus och servetter.
Kunskap

Kaffeutrustning

I det sista avsnittet av kaffeskolan belyser Filip Åkerblom vikten av bra utrustning för att få ett så jämnt resultat som möjligt när vi brygger kaffe. "Om vi lyckas servera en bra kopp kaffe en gång, är det stor risk att gästerna kommer tillbaka för en repris och då är det viktigt att infria deras förväntningar", menar Filip.
Inspiration

Möt en av oss: Karin Montell, sortiment- och inköpschef non nood

Karin Montell är sortiment- och inköpschef på Martin & Servera och har jobbat med non nood sedan hösten 2012. Det är ett brett område som innehåller allt från ljus och servetter till matförpackningar, städredskap och kemartiklar.
Inspiration

Dagens restaurangklädsel har karaktär och profilering

Att branschens kläder har utvecklats i allt från stil och sortiment till kvalitet är inget att diskutera. Neutrala arbetskläder har idag bytts ut mot plagg med karaktär, profilering och modemedvetenhet.
Inspiration

More – det perfekta glaset

Ett vinvänligt glas som inte bara är vackert att titta på och gott att dricka ur, utan även praktiskt att hantera. Det måste väl ändå ses som det perfekta glaset för restauranger.
Inspiration

Reddy – Italiensk kvalitet

Ända sedan 1950-talet har Rheninghaus tillverkat skärmaskiner och varit en av de ledande leverantörerna inom detta område. Nu lanserar de Reddy, en serie med trendiga skärmaskiner som du hittar i Martin & Serveras sortiment.
Inspiration

Kvinnliga framtidslöften

Tack vare stipendium från Malin Söderström får fyra vassa kvinnliga framtidslöften möjlighet att, tillsammans med Svenska Kocklandslaget, utbilda sig, träna och tävla fram till och med Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018.
Inspiration

Julens glögg kommer från Tegnér & Son

Anrika Tegnér & Son har en över hundraårig tradition av glöggtillverkning. I början av 1900-talet täckte vin- och sprithuset ett helt kvarter i centrala Stockholm och omfattade runt en miljon liter.
Event

Ekologiska Branschdagen och Ekogalan 2020

Ekologiska Branschdagen är ett måste för den som vill vara en aktör att räkna med på den glödheta svenska ekomarknaden.
Inspiration

Yaxell – ny teknologi kombinerat med traditionellt hantverk

Yaxell är en av Japans ledande knivtillverkare. Knivarnas damaskusmönster och otroliga skärpa har gjort dem mycket populära i många restaurangkök. Du hittar nu modellerna Zen och Super Gou i Martin & Serveras sortiment.
Inspiration

Alkoholfria drycker som både smakar och gör gott

GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.
Inspiration

Rena ljus i kandelabern

Delsbo Candle är ett svenskt företag med lång historia inom ljustillverkning. På företaget finns ett stort fokus på miljö och under 2008 tillverkade de världens första miljöcertifierade ljus. Sedan sommaren 2017 är Delsbo Candle Martin & Serveras leverantör av kron- och antikljus under vårt egna varumärke, Formo.
Inspiration

Skärmaskiner utrustade med SBR

Prima Rossa och Mondial är båda utrustade med SBR (Safe Blade Removal). Det gör att det är enkelt att rengöra maskinerna på ett säkert och tidseffektivt sätt, det blir även lätt att byta klinga beroende på användningsområde. I slutet på den här filmen ser ni hur man lätt och riskfritt tar bort skärbladet och rengör maskinen.
Inspiration

Ökad valfrihet gav minskat matsvinn

Kristina Lönn är förvaltningschef på Landstinget Västmanland. För Martin & Servera berättar hon 2016 om hur de arbetar med bland annat matsäkerhet och kvalitet, och hur det uppmärksammade projektet "Framtidens patientmat" har gett resultat.
GastroMerit

Kurs – Desserter med stil

Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.