Inspiration

Martin & Serveras hållbara arbete

Det är stark medvind just nu för hållbarhetsfrågorna. Många av våra kunder intresserar sig för hur matens produktion påverkar djur, natur och människor. Den ekologiska försäljningen fortsätter att öka och 2016 blev ett genombrottsår för ekologiska varor bland de privata restaurangerna.
Inspiration

Ny utbildning för kinesiska fabriksarbetare

Martin & Servera finns representerade i Kina, för att kunna vara tydlig i leverantörssamarbeten vad gäller bland annat uppförandekoden. I slutet av 2016 startade Martin & Servera, tillsammans med samarbetspartnern QuizRR, utbildningar för personal på tre fabriker i Kina.
GastroMerit

Kurs – Vegetarisk fine dining

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "vegetarisk fine dining" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny som är helt vegetarisk.
Inspiration

Hållbarhet och vikten av att vara med och påverka

Hållbart företagande handlar om att spara på egna resurser och minska negativ miljöpåverkan. Det handlar även om att skapa mervärden för dig som kund. Det du köper av Martin & Servera är producerat med omsorg om människor, djur och natur.
GastroMerit

Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Vill du lära dig servera näringsrik och god vegetarisk mat? Då är det här kursen för dig.
Inspiration

Mer vegetariskt på julbordet

Det går att tillfredsställa alla smaker utan att rucka på traditionerna. Addera nya, gröna och spännande julrecept eller varför inte gå "all in" och byt ut julbordsklassikerna mot helt vegetariska alternativ!
Inspiration

Serveringsbrickor från Öland av högsta kvalité

Brickor är något som har flera användningsområden och behövs i de flesta restaurangverksamheter. Svenska Formpress har ett gediget kunnande inom serveringsbrickor och producerar slitstarka produkter helt utifrån kundernas önskemål.
Inspiration

På besök i framtidens offentliga kök

Välkommen till centralköket Ripan i Åstorp! Ett besök här är som att kliva rakt in i framtidens drömkök – för den offentliga matvärlden. Se möjligheterna och låt dig inspireras av ett team som har byggt upp köket från grunden.
Inspiration

Bellingham Wines – hantverk och historia

Hantverket och profilen för Bellingham wines formades på 1950-talet av Bernard Podlashuk. Hans nyfikenhet för att skapa det unika vinet och hitta de oväntade smakkombinationerna präglar även dagens vinmakare på gården.
Inspiration

KRAV-gris från Högsta gård

"En glad gris är en god gris", sägs det. Vetskapen om att djuren haft det bra gör naturligtvis sitt till. Carina och Johan Anderson på Högsta gård utanför Köping driver en KRAV-gård med ett 80-tal suggor och är en del av föreningen Jord på trynet.
Inspiration

Örter som ger smak, färg och karaktär

Koriander ger direkt en asiatisk touch, basilika och solvarma tomater förflyttar dig till Italien, medan dill smakmässigt känns ursvensk. Få saker kan ge samma råvara helt olika karaktär som färska örter.
GastroMerit

Kurs – Utveckla din salladsbuffé

Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
Inspiration

Prästgården Grevbäck

Prästgården Grevbäck är en av de svenska producenter som levererar kött till oss. Kött som du som kund till Martin & Servera kan vara stolt över att servera till dina gäster.
Inspiration

Pumpor är helt rätt i tiden

Den svenska odlingen av matpumpor är på frammarsch och sakta men säkert upptäcks både den goda smaken och variationen i användningsområden. Pumpor är klimatsmarta, men också prisvärda och helt utan gluten.
Inspiration

Probiotika – nyckeln till framgång för Mas de Subirá

Med ett stort engagemang för hållbar produktion skapar vinmakaren Judit Llop ett kraftfullt vin som inte bara smakar gott utan strävar mot att göra gott för naturen.
Inspiration

Domaine Boutinot – Vin skapat med känsla

Flera faktorer är avgörande när det gäller att skapa fantastiskt vin. Mistralen, jorden, månen, fingertoppskänslan och timingen spelar in. Boutinot Wines finns i ett område med helt rätt förutsättningar och skapar unika viner av hög och jämn kvalitet.
Inspiration

Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch!

Kokt ris, höns och curry var en populär rätt i skolorna på 80-talet, men sedan tog kycklinggrytorna över. Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch. Den är klimatsmart, bra att blanda i andra färser och perfekt i en hel mängd rätter.
GastroMerit

Kurs – Vegetariskt i skola och förskola

För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.
Inspiration

Heja den svenska löken!

Ölands sandrika och torra jordar har de perfekta förutsättningarna för att odla lök. Strax söder om Ölandsbron ligger Färjestaden och här finns Kalmar-Ölands Trädgårdsprodukter, en av Sveriges största producenter av gul och röd lök.
Inspiration

Så lyckas du med vegetariska rätter i skolrestaurangen

I Vegaguiden från 2017 går det att läsa att elever både äter mindre och slänger mer mat när vegetariska rätter serveras i skolmatsalen. Här sammanfattar vi tips från rapporten för dig som är intresserad av att minska matsvinnet och få eleverna att föredra de gröna alternativen på menyn. Vår leverantör Findus delar också med sig av insikter och vegetariska recept som barn och unga gillar.
Inspiration

Kvinnliga framtidslöften

Tack vare stipendium från Malin Söderström får fyra vassa kvinnliga framtidslöften möjlighet att, tillsammans med Svenska Kocklandslaget, utbilda sig, träna och tävla fram till och med Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018.
Inspiration

Enkelt, snabbt och gott med färdigskurna sallader

Letar du efter färdigskuren sallad i olika varianter? I vårt sortiment hittar du strimlad isbergssallad, strimlad vitkål, provance mix, skuren romansallad och flera andra sorters sallader, året runt. Självklart med hög matsäkerhet och kvalitét i fokus.
Inspiration

Royal Greenland – Med hållbart fiske i fokus

"Hållbarhet omfattar både ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar" säger Marianne Kragh Rottbøll, nordisk marketing manager på Royal Greenland. Företaget, som tar sitt ansvar på största allvar, är dessutom Grönlands största arbetsplats.
Inspiration

Dingley Dell - Glada grisar från Storbritannien

Med god djurhållning och smaker i fokus har Dingley Dell skapat ett griskött som blivit världskänt för sin fina kvalitet. Här är ras och ursprung, uppfödning och djurens välmående det som skapar förutsättningarna för den goda smaken.