Sortiment

Erbjud goda alkoholfria alternativ

Försäljningen av dryck ökar, inte minst av alkoholfria alternativ, och att välja alkoholfritt på krogen eller till middagen blir allt vanligare. Bredda ditt utbud och ge dina gäster flera valmöjligheter. Nedan hittar du ett urval alkoholfri dryck; öl, vin, och lite till.
Inspiration

Alkoholfritt mousserande från Richard Juhlin – låt gästerna umgås alkoholfritt

Champagneexperten Richard Juhlin vill att festliga tillfällen ska bjuda njutning i glasen, även till den som avstår alkohol. En ny serie alkoholfria drycker öppnar upp just den möjligheten.
Inspiration

Must och lemonad passar till det mesta

Vi pratade med Anders Östlin som jobbar på Kiviks Musteri för att höra mer om äppelmust, hur mustningen går till och vilka smaker som känns aktuella just nu. Vi fick också höra mer om lemonad och årets smaker.
Inspiration

Bara dryckesvärldens bästa är bra nog

Fentimans Beverages är en serie med hantverksmässigt bryggda ofiltrerade och naturliga drycker baserade på färsk ingefära.
Inspiration

Alkoholfria drycker som både smakar och gör gott

GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.
Inspiration

Alkoholbefriat vin i glaset på Oddbirds vis

Försäljningen av alkoholfria drycker ökar stadigt och är aktuell året runt. Ökningen drivs främst av alkoholfri öl, cider och must, men det alltmer bredare utbudet av alkoholfria och lågalkoholhaltiga viner bidrar till ett växande segment. Att dricka alkoholfritt handlar om att bry sig om sin hälsa, men också om en attitydförändring.
Inspiration

Bubbel i fokus

En läcker champagne, en frisk prosecco, en torr cava eller ett härligt alkoholfritt bubbel. Vi har samlat ett urval av våra favoritbubbel, där flera ligger på kampanj, lagom till att skåla in det nya året. Du hittar också vackra glas att servera i.
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
Inspiration

Dryckesbroschyrer

Idag är restauranggästerna medvetna och kräver variation på dryckesmenyn - de vill bli överraskade och kanske prova något nytt. I dessa broschyrer hittar du spännande produktnyheter, inspirerande läsning och trendspaningar.
Regionalt

Rudenstams bär och frukt

Familjeföretaget Rudenstams har odlat frukt och bär i flera generationer, beläget i Skärstadalen utmed Vätterns östra sluttningar. I sortimentet finns bland annat äppelcider, mousserande bärdrycker och must som du hittar hos oss på Martin & Servera.
GastroMerit

Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
Inspiration

Totte Steneby

Totte Steneby är prisbelönt sommelier som bland annat vunnit Nordiska Mästerskapen i Sommellerie. Idag jobbar han som dryckesansvarig på Portal, en av Stockholms nya restauranger som snabbt blivit en favorit bland stadens uteätare. Vi träffade Totte för att höra mer om tänket bakom dryckesmenyn, planerna framåt och vad han själv inspireras av.
Inspiration

Taste the Waste

Att utnyttja råvaror från topp till tå har gått från trend till självklarhet i köken. Alla kloka kockar vet att en del av vinsten försvinner i soptunnan om den inte bevakas med falkögon. Många sätter en ära i att hitta nya styckningsdetaljer på allt från gris till broccoli. Möt hjältarna som tar hand om spillråvarorna!
Inspiration

God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga

Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.