Inspiration

Sommarens drinkar

Äntligen är sommaren här! Anton Regnell och Patrik Karlsson presenterar sommarens fräschaste drinkar i en härlig skärgårdsmiljö.
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
GastroMerit

Grundkurs i barteknik

Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att "lyfta" din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.
Inspiration

Världens bästa gin för en gin och tonic

I 2016 års IWSC-tävling fick Hernö Gin priserna "Gin and Tonic Trophy", "Gin Producer of the Year", "Gin Grand Master", "Taste Master Gin" och flera andra medaljer. Här berättar vi mer om Hernö Gin och den rådande gin och tonic-trenden.
GastroMerit

Sommelierutbildning – utbildningen för dig som vill bli sommelier

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
GastroMerit

Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
GastroMerit

Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
Inspiration

Alkoholfria drycker som både smakar och gör gott

GodDryck är mousserande viner som känns bra både att dricka och servera. Företaget ägs av stiftelsen GoodCause, vars hela avkastning går till välgörenhet. På Way Out West 2017 fanns dryckerna i en alkoholfri bar med nyskapande mocktails.
Inspiration

Drinkar för varma dagar och ljumna kvällar

Tillred drinkar passande till varma sommardagar och ljumna kvällar på uteserveringen.
Inspiration

Red Bull presenterar: Sommarens fräschaste drinkar

”ORGANICS by Red Bull” består av ekologiska och kolsyrade läskedrycker, med de klassiska smakerna cola, tonic, ginger ale och bitter lemon. För att bättre möta restaurangbranschens behov byter företaget nu ut aluminiumburkarna mot glasflaskor
Inspiration

Villa Cardea Aperitivo Spritz

Gillar du att blanda drinkar? Behöver du inspiration? Här har vi tips på några drinkar gjorda med vermouth och aperitivo som bas. Klassiska drinkar och cocktails är ofta enkla att blanda och fina att servera i tjusiga glas. Servera drinkarna som aperitif och ta ut svängarna för att hitta din egen favorit med recepten här som grund. Med bra råvaror är det lätt att lyckas med smakerna. Lycka till!
Inspiration

Glassiga smaker i drinkarna!

Med SIA Glass breda sortiment av svensk gräddglass, sorbet och Ice Dream, deras veganska glass, kan du enkelt skapa smakfulla drinkar som passar alla dina gäster.
GastroMerit

Grundkurs i barteknik

Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att "lyfta" din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.
Inspiration

Te och innovation med Titti Qvarnström

Tekompaniet och Dilmah Tea har inlett ett samarbete med stjärnkocken Titti Qvarnström. Tillsammans vill de ge mer kunskap om te till svenska folket. Här kommer bland annat vikten av färska råvaror, tebladens ursprung, den hantverksmässiga processen samt det etiska engagemanget tas upp. Vi kommer också att få nya perspektiv på hur te kan användas i köket.
Kampanj

Kök & matsal

Nu finns vår populära kampanjtidning Kök & matsal som digital upplaga. Här erbjuder vi kampanjpriser och inspiration inom restaurangutrustning och non food. Du hittar bland annat allt du behöver till julserveringen, det dukade bordet samt take away-produkter.

Kampanjperioden sträcker sig mellan v. 40-53.
Inspiration

Michael Bischofer - restaurang Familjen

”När coronapandemin startade tappade vi 90 procent på en vecka. Det har blivit mycket bättre nu, men vi är inte tillbaka på topp ännu. En första åtgärd var att stänga restaurangen måndagar och tisdagar. Till hösten hoppas vi kunna öppna alla dagar igen", säger Michael Bischofer, kökschef på restaurang Familjen i Göteborg.
Inspiration

Framtidens stjärnor inom besöksnäringen

Gymnasie-SM är Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling för gymnasister i årskurs 3 på Hotell-, turism-, restaurang- och livsmedelsprogrammen. Tävlande från hela landet gör upp om segern i fyra olika kategorier: Kök, Servering, Turism och Hotell.
Inspiration

The Bulls – brandstationen där man släcker törsten

The Bull´s är ett internationellt steakhouse på Lilla Torg, mitt i centrala Halmstad. Det som tidigare var en gammal brandstation är nu en populär restaurang.
Kunskap

Typer av salt

Idag finns det en mängd olika salter som bistår med olika smaker och nyanser i maten. I första delen av vår saltskola går vi igenom sex olika typer av salt och när de passar att använda.
Inspiration

Svenskengelsk gastropub satsar mitt i coronapandemin

En modern brittisk gastropub med touch av Sverige, så beskriver ägaren Tim Barbour The Old Brewer som coronapandemin till trots öppnade dörrarna i mitten av oktober. Traditionella vällagade rätter som söndagsrost och oxfilé Wellington tillsammans med en ordentlig vinlista, nytänkande cocktails och lokal öl ska utmana svenskarnas syn på en brittisk pub.
Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Lördag, när eftermiddag går över till kväll. Efter shoppingrundan. Innan en sen middag eller efter en lång lunch, brunch. För att du gillar det söta, eller bara vill hänga i en härlig bar som andas tidigt 1900-tal. Sippa på en cocktail och avnjuta något sött till. Känns det lockande? Konceptet heter Cocktails and sweets och finns på Hotel Kung Carl i Stockholm.
Inspiration

Basta Urban Italian – med inspiration från Little Italy

Social dining är stort i metropoler som Berlin, Paris, New York och San Fransisco. Något som Basta Urban Italian hakat på. En italiensk restaurangkedja i Dala-Gävle regionen med ambitionen att expandera. ”Vi har hittat ett tomrum i den svenska restaurangmarknaden som vi tänker fylla”, säger grundaren Brazer Bozlak.
Kampanj

Det dukade bordet

Det dukade bordet är en av de första saker dina gäster lägger märke till. Med det sagt, så kan dukningar innebära olika saker för olika verksamheter. För restaurangen med rustik inredning kan det innebära mörka och jordnära färger, för den minimalistiska vitt och avskalat. För den större matsalen väger kanske funktion tyngre än färg och form. Här hittar du ett utbud som passar samtliga.
Inspiration

Sommar, dryck och skärgård på The Old Smokehouse

Nära stan, vid en havsvik i Lännersta ligger The Old Smokehouse. Här har Therese ”Titti” Läck skapat sin hjärtekrog, Stockholms första smokehouse. Restaurangen ligger på anrik mark, redan på 50-talet låg här ett fiskrökeri. Den rökiga traditionen lever vidare, fast numera i mer amerikansk tappning.