Kunskap

Ett brett sortiment av fisk och skaldjur

Oavsett om du jobbar i köket på en förskola eller på krogen, har vi de fisk- och skaldjursprodukter du behöver. Sortimentet spänner från fiskbullar och fiskpanetter till hummer och löjrom. Hos oss får du en bredd i sortimentet, trygga inköp och bra priser.
Kunskap

Sous vide – Mört, saftigt och smakrikt vid varje servering

Allt fler upptäcker fördelarna med sous vide. Resultatet blir bra varje gång, svinnet minskar och dessutom sparar du värdefull tid i köket.
Inspiration

Välkommen till Viking Fågel

Fågel av hög kvalitet har fötts upp hos Viking Fågel i Skåne sedan 1994. Fågelslag som kyckling, majskyckling, ungtupp och gås når Martin & Serveras kunder i hela landet. För fågelbonden Björn Olsson är arbetet ett hantverk där stor omsorg läggs vid djurhållningen, rätt fodermix och samarbetet med kräsna kunder.
GastroMerit

Diplomerad kökschef

GastroMerits nya kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap.
Inspiration

Ett anrikt norrländskt rökeri

Jokkmokks rökeri lever fortfarande efter sina ursprungliga tankar och idéer. Skickliga charkuterister jobbar med känsla och handlag för att uppnå den ultimata produkten. I rökeriet är det fortfarande riktig eld som gäller.
Inspiration

Taste the exotic Brazil

Sommaren 2016 gick de olympiska spelen av stapeln i Rio de Janeiro. Häng med på den brasilianska matrenden och överraska dina gäster med läckra brasilianska maträtter!
Inspiration

Säg ja till ännu mera Mellanöstern!

Vackra färger, behaglig hetta, ljuvliga kryddningar och många härliga vegetariska rätter. Det är inte konstigt att Mellanösterns kök är en av världens snabbast växande mattrender med massor av nya bekantskaper att stifta. Och älska.
Inspiration

Ät smart mellan målen – mellanmålsinspiration för barn och ungdomar

Tillsammans med Generation Pep inspirerar vi barn och ungdomar till bättre ”mellis”. Här hittar du enkla och goda recept skapade av deltagare i Sveriges yngsta Mästerkock och Mattias "Fredagskocken" Larsson.
Inspiration

Skärmaskiner utrustade med SBR

Prima Rossa och Mondial är båda utrustade med SBR (Safe Blade Removal). Det gör att det är enkelt att rengöra maskinerna på ett säkert och tidseffektivt sätt, det blir även lätt att byta klinga beroende på användningsområde. I slutet på den här filmen ser ni hur man lätt och riskfritt tar bort skärbladet och rengör maskinen.
Inspiration

Kvalitet och öppna famnen hos Vikentomater

Att vara bäst kräver hårt jobb och att göra drömmen till en livsstil. Sedan 1966 har familjen Olofsson drivit upp och skördat tomatplantor i skånska Viken. Andra generationens odlare är vid rodret nu, och odlar hela 83 sorters tomater i olika utföranden.
Inspiration

Bara dryckesvärldens bästa är bra nog

Fentimans Beverages är en serie med hantverksmässigt bryggda ofiltrerade och naturliga drycker baserade på färsk ingefära.
Inspiration

Atria vinner Utmaningen 2017

I Martin & Serveras hållbarhetstävling Utmaningen ska kunder och leverantörer tänka till och skicka in bidrag efter specifika teman. 2017 var temat Hållbara idéer, och leverantörsklassen vanns av Atria, som jobbar med hela trettio hållbara idéer om året!
Inspiration

Spara pengar och knivblad med egen slipmaskin

Tormek-T2 Knivslip är enkel att använda och skonsam för knivbladet. Håkan Matseus, Kökschef på Restaurang AG i Stockholm berättar om deras erfarenheter av använda slipmaskinen Tormek-T2.
Inspiration

Fyra Skånska Gryn: En hälsosam skånsk nyhet

Söker du efter ett nytt och gott alternativ till ris, pasta, bulgur, couscous och quinoa? Nu presenterar Orkla Foods Sverige Fyra Skånska Gryn, en ny spännande bas på havre, råg, vete och korn.
Inspiration

Hantverksmässiga restauranghamburgare för alla verksamheter

Sedan 1982 har Nacka kött tillverkat hamburgare enligt traditionella metoder. Med kundfokus som ledstjärna har Nacka kött idag cirka 300 olika hamburgarrecept. Allt produceras av sex hängivna anställda i den lilla produktionsanläggningen i södra Stockholm.

Leverantörer och sortiment

Inspiration

Inspiration för dig i restaurangbranschen

Här på Martin & Serveras inspirationssidor har vi samlat reportage, recept och inspiration som riktar sig till dig i restaurangbranschen. Oavsett om du är kock, kökschef, restaurangägare, hovmästare, servispersonal eller sommelier, hoppas vi att du hittar ny inspiration som utvecklar din affär!
Kunskap

Martin Olsson Kaffe

Allt gott kaffe börjar med en bra böna. Rätt temperatur när den odlas. En varsam hantering när den skördas. Och en omsorgsfull rostning som lyfter fram de fylliga aromerna.
Inspiration

Inspirerar till att laga god och bra mat i storköken

Michael Bäckman, en ambassadör för den offentliga måltiden, brinner för att lyfta statusen i storköken och samtidigt inspirera andra kockar att utvecklas och hitta nya råvaror och recept. "Det är lätt att fastna i gamla mönster, med samma rätter, råvaror och idéer som tryter, särskilt när det ska lagas 600 portioner på en liten budget", säger Michael.
Inspiration

Julbord på Långholmens Wärdshus

Långholmens Wärdshus ligger på en plats som andas historia. Det var en hovbryggare som på 1670-talet lät uppföra Alstaviks Malmgård. Hovbryggare Jochum Ahlstedt var en matglad herre. I byggnaden fanns en särskild köksflygel och han lät även anlägga en stor trädgård och fiskodlingar. I den historiska miljön finns idag restaurang, hotell och vandrarhem. Restaurangen erbjuder traditionell svensk mat tillagad på lokala råvaror året om.