Kampanj

Enkla, snabba och goda luncher

Nu kommer julen och stressade lunchgäster! Vi hjälper dig med färdigskurna grönsaker och snabblagade pastarätter.
GastroMerit

Kreativa luncher

Här får du konkreta tips och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.
GastroMerit

Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Vill du lära dig servera näringsrik och god vegetarisk mat? Då är det här kursen för dig.
GastroMerit

Vegetariskt för lunch och take away

Vill du lära dig servera växtbaserad mat som är näringsrik och god? Då är det här kursen för dig.
GastroMerit

Kurs – Utveckla din salladsbuffé

Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
Inspiration

Kvalitet och hantverk från Skottland

Donald Russell levererar gräsuppfött nöt- och lammkött av högsta klass. Slakteriet ligger i Aberdeen, alldeles intill Balmoral Castle, drottning Elizabeth II privata residens. De är hovleverantörer till hennes höghet, men levererar även till allmänheten.
GastroMerit

Cafémat – Skapa goda måltider utan tillgång till restaurangkök

Kursen ska ge dig inspiration och öka dina kunskaper att servera fullgoda måltider utan ett riktigt kök. Att välja rätt råvaror är viktigt för ekonomin och att arbeta med de olika säsongerna går med fördel att göra på café.
Inspiration

Hemgården Chark – ”något man känner igen”

I norra Råda, idylliskt beläget precis invid Klarälven ligger Hemgården Chark. Ett traditionellt företag med anor som sträcker sig ända tillbaka till slutet av 1800-talet.
GastroMerit

Kurs – Inspirerande skolmat

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar i köket på skola och förskola och som vill lära dig att laga goda, färgglada och näringsrika rätter från grunden. Som dessutom är praktiska att tillaga.

GastroMerit

Nyhet! Smaker från Saigon

Det här är en inspirerande kurs för dig som vill veta mer om det vietnamesiska köket. Med hjälp av enkla råvaror kan du skapa en lunchupplevelse som gör att dina gäster kommer tillbaka.
Sortiment

Satsa på take away

Säkra din försäljning genom att erbjuda take away. Erbjud dina gäster alternativ och satsa på take away-lösningar för såväl frukost, lunch och middag.
Inspiration

Salt & Sill Deli i Malmö - en oas för fisk- och skaldjursälskare

På centralstationen huserar Salt & Sill Deli, ett nytt matkoncept från västkusten. Här kan gästerna äta lunch, köpa take away och färska delikatesser eller sippa på ett glas champagne till sina ostron. Allt från havet är självklart MSC-märkt.
Inspiration

Bistrot: En lunchrestaurang där säsongens råvaror lagas från grunden

Anders Åhsberg är restaurangchef på Bistrot, personalrestaurangen på Martin & Servera i Årsta. Dagligen serveras lunch för cirka 200 lunchgäster. Ibland testas råvaror eller utrustning i köket, andra dagar hålls kundmöten eller matfotograferingar i den saluhallsliknande miljön.
Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Lördag, när eftermiddag går över till kväll. Efter shoppingrundan. Innan en sen middag eller efter en lång lunch, brunch. För att du gillar det söta, eller bara vill hänga i en härlig bar som andas tidigt 1900-tal. Sippa på en cocktail och avnjuta något sött till. Känns det lockande? Konceptet heter Cocktails and sweets och finns på Hotel Kung Carl i Stockholm.
Kampanj

Nytt och aktuellt på kampanj just nu

Vintern är här i hela landet lagom till sportlovsveckorna! Här hittar du kampanjpriser på artiklar som passar att servera till lunch och fika utomhus samt till middagar inomhus – i restaurangen eller som take away. Härliga drycker, både med och utan alkohol samt aktuella artiklar för kök och matsal.  
Kampanjperiod: 15/2 - 14/3 2021
Inspiration

Arlas stora ostguide

Den macka som inte kan räddas med ost är inte värd att räddas. Kaffe och ostmacka är svenskarnas vanligaste frukost. Men mackan har tagit ett stort kliv vidare från morgontimmarna och förekommer nu även till lunch och middag i både varma och kalla konstellationer.
Inspiration

Den goda patientmaten på Södersjukhuset

Södersjukhuset i Stockholm har fått ett nytt kök. Det började leverera sina första portioner i februari efter sju års planering och byggande. Tidigare köptes maten från ett annat kök, nu lagas den på plats. Man arbetar efter ett helt nytt koncept som innebär att patienterna har tolv olika rätter att välja mellan till lunch och middag. En annan nyhet är att det inte är så noga med tiderna längre, patienterna kan äta när de är hungriga.
Inspiration

Så får du god mackonomi!

En färsk undersökning från Bonjour och Lantmännen Unibake visar att gästerna är beredda att betala hela 26% mer för en premiumsmörgås till frukost. En annan undersökning* visar också att hela 71% säger att de uppskattar matiga frukostmackor både som lunch och middag.* Ett perfekt tillfälle att öka lönsamheten eftersom mackor är trendigare än någonsin och går att variera i all evighet. Se till att erbjuda vällagade och fräscha mackor hela dagen. Både varma och kalla samt i flera olika storlekar.
GastroMerit

Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna

Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
Karriär

Våra förmåner

Det ska vara förmånligt att arbeta inom Martin & Servera. Därför har vi en förmånsportal där du får en överblick över hela din kompensation i form av lön, försäkringar och pension. Du har även möjlighet att ta del av rabatter på många inköpsställen runtom i landet och attraktiva erbjudanden. Detta kan vara allt ifrån billigare biobiljetter till att kunna köpa en bra cykel på avbetalning till ett förmånligt pris.
GastroMerit

Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna

Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
Inspiration

Lyhördhet för gästens önskemål extra viktigt nu i julbordstider

”Vårt julbord har alltid varit en traditionell julbuffé med både klassiska smaker och innovativa inslag. Normalt sett säljer vi cirka 7 000 julbord inklusive catering. Jag tror att det blir färre i år, men jag hoppas att många företag ändå känner behov av en julavslutning. Det skulle kunna innebära fler cateringuppdrag. Förhoppningen är att julbordet hjälper oss att ta igen lite av det vi tappat i år. Just nu är lyhördhet för gästens önskemål viktigare än någonsin.”
Möt Martin Knutas som är delägare i Mattias Mat, ett samlingsnamn för driften av flera restauranger i Skövde.
Inspiration

Säg hej till Pease från Findus!

Pease är en ny vegansk proteinkälla som är gjord på proteinrika ärter. Pease finns som färs, strimlor och pulled med smak av chili & vitlök. Samtliga produkter är superenkla att tillaga och har ett riktigt lågt CO2-utsläpp. Det är med andra ord en utmärkt proteinkälla för såväl kock, matgäst och miljö. Klimatsmart, gott och proppfullt med protein. Det är Pease – bra mat från ärtan.