GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
GastroMerit

Kurs – Utveckla din salladsbuffé

Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
GastroMerit

Tredagarskurs – Ekonomi för hotell och restaurang

Här får du kännedom om ekonomistyrning, lär dig tolka ekonomiska rapporter och bedöma hur olika prisstrategier påverkar resultatet.
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
Inspiration

Fem tips från Björn Salomonsson

Under den relativt korta tid som dina gäster besöker din restaurang ska du få dem att känna sig välkomna, sedda och nöjda med besöket. Helst så nöjda att de spenderar lite mer pengar än de hade tänkt sig. Dessutom vill du gärna att de är så nöjda att de glatt berättar vidare för både familj och vänner om hur bra upplevelse det var!
GastroMerit

Onlineutbildning – Baskurs i livsmedelshygien

En webbutbildningen som ger inblick och förståelse för livsmedelshygien och de krav som ställs i ett kök.
GastroMerit

Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar

Oavsett om du funderar på en köksutbildning, en bartenderkurs eller vill lära dig mer om moderna desserter så kan vi skräddarsy en kurs för dig och dina anställda.
GastroMerit

Allergi och överkänslighet

Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.
GastroMerit

Nyhet! Inspirationsresa till Tokyo

Japan är ett spännande land med en fantastisk matkultur som lockar gourmander från hela världen. Följ med på en fullspäckad inspirationsresa och lär dig mer om japansk mat!
GastroMerit

Kurs – Vegetariskt i skola och förskola

För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.
GastroMerit

Kurs – Skapa merförsäljning

En kurs i merförsäljning på restaurang, där du får träna på gästrelationer och hantering av självkänsla. Du lär dig om hur du kan bli bättre på att öka ordervärdet.
GastroMerit

GastroMerits service- och ledarskapsutbildningar

Bra ledarskap, varmt värdskap och inspirerad personal hjälper dig till ökad lönsamhet i din verksamhet.
GastroMerit

Vegansk matlagning

Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om växtbaserad mat. Under kursen kommer du att få kunskap och tekniker för att sätta ihop dina egna kreativa rätter och menyer.
GastroMerit

Grundkurs i barteknik

Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att "lyfta" din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.
GastroMerit

Kurs – Ny som chef – Tvådagars chefsutbildning

Bra ledarskap är en förutsättning för att lyckas på kort och lång sikt, speciellt i hotell- och restaurangbranschen, där du konkurrerar om både gäster och personal.
GastroMerit

Kurs – Det moderna restaurangköket

I den här kursen får du både en teoretisk som praktisk genomgång av olika tekniker som vakuum, sous vide, rök och övertrycksladdning. Med ny teknik går det att nå nya höjder inom gastronomin samtidigt som kvaliteten säkerställs, svinnet minskar och kreativiteten ökar.
GastroMerit

Endagskurs – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien

Få motivation och inspiration att arbeta förebyggande, för att undvika kostsamma misstag och undvika farorna som finns i livsmedelshanteringen.
Inspiration

Kvinnliga framtidslöften

Tack vare stipendium från Malin Söderström får fyra vassa kvinnliga framtidslöften möjlighet att, tillsammans med Svenska Kocklandslaget, utbilda sig, träna och tävla fram till och med Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018.
Inspiration

Förmedla kunskap, bra mat och höga smaker

Karoline Nordefors, en entreprenör som brinner för mycket – hälsosam mat, dryck, kunskap och nätverkande. Hon utbildade sig från början till undersköterska, men yrkesvägen ledde henne så småningom in i köket.
GastroMerit

Nyhet! Tvådagarskurs – Att skriva och jobba med affärsplan

Affärsplanen hjälper dig att skapa förutsättningarna för att lyckas med din verksamhet. Oavsett verksamhetens omfattning är en affärsplan ett affärskritiskt verktyg. Den här kursen vänder sig till dig som redan driver eller funderar på att starta en restaurangverksamhet.
GastroMerit

Om GastroMerit

Utbildning utvecklar din verksamhet. Med välutbildade och kompetenta medarbetare förbättrar du din konkurrenssituation, ökar din lönsamhet och skapar en bra företagskultur. Investeringar som lönar sig på lång sikt.
GastroMerit

Nyhet! Systematiskt arbetsmiljöarbete - skapa en bättre arbetsmiljö

Vad innebär systematiskt miljöartbete och hur kan du lära dig? Gå vår kurs!
GastroMerit

Kurs – Mat och dryck i kombination

Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. I den här kursen lär du dig grunderna i detta viktiga ämne.
GastroMerit

Kurs – Desserter med stil

Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.