Filtrera ditt resultat
GastroMerit

Kurs – Konflikthantering och konsten att hantera svåra samtal

Här får du aktivt träna på de färdigheter som krävs för att genomföra svåra samtal och skapa beredskap för konflikthantering. Kursen bygger på upplevelsebaserat lärande.
GastroMerit

Cafémat – Skapa goda måltider utan tillgång till restaurangkök

Kursen ska ge dig inspiration och öka dina kunskaper att servera fullgoda måltider utan ett riktigt kök. Att välja rätt råvaror är viktigt för ekonomin och att arbeta med de olika säsongerna går med fördel att göra på café.
GastroMerit

Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna

Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
GastroMerit

Nyhet! Tvådagarskurs – Attraktiv arbetsgivare och rekrytering

Utbildning i lönsamhet, utveckling och rekrytering av nya medarbetare på restaurang, café, bar, hotell eller storkök. Du lär dig att bli en attraktiv arbetsgivare och vad som krävs för att locka kompetenta och engagerade medarbetare.
GastroMerit

Allergi och överkänslighet

Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.
GastroMerit

Endagskurs – HACCP i teorin: Matsäkerhet, riskvärdering och kritiska styrpunkter

HACCP – ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i livsmedelsproduktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten.
GastroMerit

Endagskurs – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien

Få motivation och inspiration att arbeta förebyggande, för att undvika kostsamma misstag och undvika farorna som finns i livsmedelshanteringen.
GastroMerit

Onlineutbildning – Baskurs i livsmedelshygien

En webbutbildningen som ger inblick och förståelse för livsmedelshygien och de krav som ställs i ett kök.
GastroMerit

Vinresa till Sydafrika

Upptäck fantastiska Kapstaden och Stellenbosch under sju dagar. Vinprovningar och gastronomiska upplevelser i spektakulära omgivningar utlovas.
GastroMerit

Nyhet! Vinresa till Champagne

Du som följer med på vår vinresa till Champagne kommer att få besöka en värld av härliga bubblor och otroliga smaker! Med på resan till Frankrikes lyxiga vindistrikt har vi den prisbelönta sommelieren Totte Steneby. Han delar med sig av både kunskap och erfarenhet under resans gång.
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
GastroMerit

Sommelierutbildning – utbildningen för dig som vill bli sommelier

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
GastroMerit

Onlineutbildning – Serveringstillstånd

Den här kursen är speciellt framtagen för dig som ska göra kunskapsprovet för serveringstillstånd hos kommunen. Den passar även dig som vill färska upp minnet och få information om de senaste lagförändringarna. Utbildningen utgår från Sveriges alkohollag och ger dig de kunskaper du behöver för att klara provet.
GastroMerit

Onlineutbildning – Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär.
GastroMerit

Diplomerad Restaurant Manager

Med vår diplomerade utbildning inom Restaurant Management får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll.
GastroMerit

Kurs – Restaurangekonomi med MOR Online

Vill veta hur du kan påverka din råvarukostnad och få insikt i hur du ska prissätta dina rätter för att få önskad lönsamhet? Den här kursen ger dig grunderna i restaurangekonomi och kalkylering med hjälp av restaurangekonomiprogrammet MOR Online.
GastroMerit

Kurs – Grunderna i Excel

Lär dig grunderna i Microsoft Excel – ett kraftfullt och enkelt verktyg som kan användas för bland annat budget, rapportering, kalkylering, arbetsscheman och listor. Prislistor, menyer samt tidplaner är andra användningsområden.
GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
GastroMerit

Tredagarskurs – Ekonomi för hotell och restaurang

Här får du kännedom om ekonomistyrning, lär dig tolka ekonomiska rapporter och bedöma hur olika prisstrategier påverkar resultatet.
GastroMerit

Nyhet! Tvådagarskurs – Att skriva och jobba med affärsplan

Affärsplanen hjälper dig att skapa förutsättningarna för att lyckas med din verksamhet. Oavsett verksamhetens omfattning är en affärsplan ett affärskritiskt verktyg. Den här kursen vänder sig till dig som redan driver eller funderar på att starta en restaurangverksamhet.
GastroMerit

Kurs – Mat och dryck i kombination

Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. I den här kursen lär du dig grunderna i detta viktiga ämne.
GastroMerit

Grundkurs i barteknik

Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att "lyfta" din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.
GastroMerit

Kurs – Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
GastroMerit

Alkohollagsutbildning

Tvådagarskurs för dig som ska ansöka om serveringstillstånd eller köpa ett bolag/företag som redan har serveringstillstånd. Även serveringsansvariga har stor nytta av denna kurs.