Filtrera ditt resultat
Recept

Lammsadel från Jannelunds gård

Lammsadel från Jannelunds gård med rostad kål, enkel tomatsallad och svart vitlökssky. Recept av Anders Johnsson, Årets Ekokock 2020.
Recept

Mjölkkokt blomkål och eldad Hjälmargös med pigg krondillsås och ättiksgurka

Lätt, fräscht och lite grillkänsla: Mjölkkokt blomkål och eldad Hjälmargös. Recept av Anders Johnsson, Årets Ekokock 2020.
Recept

Rödbeta & morot

Recept på Anders Johnssons vinnarrätt i finalen av Årets Ekokock 2020: Rödbeta & morot: Semitorkad, timjansstekt rödbeta med ingefärsplommon på spett, kryddigt morotsnystan med kumminmajo och rostad morot i solrostahini, len morotskräm, rödbetssås med äppelvinäger och brynt ingefärssmör.
Recept

Grönsaker från grillen med auberginekräm

Grillade grönsaker med färskost och rostad auberginkräm.
Recept

Grillat göshuvud med potatisplättar

Grillat göshuvud med potatisplättar, rökt rom och dragon.
Recept

Bovetetaco

Bovetetaco med sparrisbroccoli och musselglaserad gris.
Recept

Bakad Hjälmargös

Bakad Hjälmargös med gurka och enrissmör.
Recept

Färskpotatis med kyckling och fläder

Potatissifon, fermenterad ramslök och krispigt skinn.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.