Filtrera ditt resultat
Recept

Lammsadel från Jannelunds gård

Lammsadel från Jannelunds gård med rostad kål, enkel tomatsallad och svart vitlökssky. Recept av Anders Johnsson, Årets Ekokock 2020.
Recept

Mjölkkokt blomkål och eldad Hjälmargös med pigg krondillsås och ättiksgurka

Lätt, fräscht och lite grillkänsla: Mjölkkokt blomkål och eldad Hjälmargös. Recept av Anders Johnsson, Årets Ekokock 2020.
Recept

Rödbeta & morot

Recept på Anders Johnssons vinnarrätt i finalen av Årets Ekokock 2020: Rödbeta & morot: Semitorkad, timjansstekt rödbeta med ingefärsplommon på spett, kryddigt morotsnystan med kumminmajo och rostad morot i solrostahini, len morotskräm, rödbetssås med äppelvinäger och brynt ingefärssmör.
Recept

Vaniljmousse med körsbärsbavaroise, spritade körsbär, mandelkaka och kaffesmulor

Dekorativt blickfång med fluffigt lena smaker och harmonisk syra i sällskap av romindränkta körsbär och smuligt krisp med kaffesmak. Vill du utmana dig själv glaserar du kulan med körsbärsbavaroise, annars struntar du i glazen.
Recept

Mjuk pepparkaka med lingonkräm och smetanafrosting

En klassisk pepparkaka i ny design blir julens blickfång på gottebordet. Med chokladband, vackert spritsad lingonkräm och smetanafrosting liknar den mer en tårta. Rapsolja ger en luftigare och lättare kaka.
Recept

Grönsaker från grillen med auberginekräm

Grillade grönsaker med färskost och rostad auberginkräm.
Recept

Grillat göshuvud med potatisplättar

Grillat göshuvud med potatisplättar, rökt rom och dragon.
Recept

Bovetetaco

Bovetetaco med sparrisbroccoli och musselglaserad gris.
Recept

Bakad Hjälmargös

Bakad Hjälmargös med gurka och enrissmör.
Recept

Färskpotatis med kyckling och fläder

Potatissifon, fermenterad ramslök och krispigt skinn.
Recept

Tebirkes

Klassiska danska vallmobröd. Receptet räcker till 40 stycken bröd á 70 gram.
Recept

Brioche med sesamfyllning

En söt bulle med sesamfyllning. Det är inte så stor skillnad från vår klassiska bulle. Det är mer ägg och smör i briochen och inte lika mycket socker som i svensk vetedeg.
Recept

Kalles baguette

Den här degen är en klassisk baguette-deg, men fungerar även utmärkt till olika frallor, focaccia och ljusa matbröd.
Recept

Rågknäcke

Kalle Bengtssons knäckebröd.
Recept

Salt karamellpralin

Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga praliner.
Recept

Choklad- och havtorndessert

Den mäktiga chokladbavaroisen balanseras perfekt av den syrliga havtornssorbeten. Lyxen svämmar över med kuber av havtornsmarmelad och brownie, den ljuvliga chokladkrämen och sältan från de ugnsrostade mandlarna!
Recept

Hjortron, nougat och vaniljtårta

Ljuvlig tårta med hasselnötsbotten som passar bra på den fina festen.
Recept

Hallon- och champagnedessert

Festlig och vacker dessert som passar perfekt till nyårsafton.