Recept

Spicy baljväxtfärs med ceviche

Spicy baljväxtfärs med ceviche på gråärtor, jalapeno, koriander och krasse.
Recept

Krämig baljväxtfärs

Krämig baljväxtfärs, nakenkorn, gråärtor, quinoa och svart tryffel.
Recept

Baljväxtbakad misoaubergine

Baljväxtbakad misoaubergine, dill och Vretagulärtscrème.
Recept

Glaserad kål med baljväxtfärs

Den godaste glaserade kålen, baljväxtfärs, kittost och pickels.
Recept

Sallad på rå tomatsås med baljväxtfärs

Sallad på rå tomatsås, baljväxtfärs, zucchini, gröna ärtor och grönt.
Recept

Falafel på baljväxtfärs

Falafel på baljväxtfärs, yoghurt, picklade tomater, mynta och blad.
Recept

Purjolökscrème med baljväxtfärs

Purjolökscrème med baljväxtfärs och kryddiga blad.
Recept

Baljväxtdumplings

Baljväxtdumplings, soja, grönkål & pumpa.
Recept

Salsa med bönor och lök

Svarta och vita bönor av högsta kvalité med färsk tomat, lime, koriander och hettan av chili. Utmärkt som tillbehör till grillen eller som egen rätt på buffén.
Recept

Sallad med matvete, sardeller och rostad broccoli

Gryner på ekologiskt durumvete med vitlöksrostad broccoli, citron och sältan av italienska sardeller av högsta kvalité.
Recept

Medelhavssallad med pasta

Celenatipasta med sommarens grönsaker, solmogna torkade tomater samt små smakrika och saftiga kaprisbär.
Recept

Marinerade kronärtskockor och oliver

Kronärtskockor alla Romana med grekiska halkidiki- och kalamataoliver, rostad purjolök och en dressing på vinäger från Modena.
Recept

Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

Tacos al pastor är lite av en nationalrätt i Mexico. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, toppar med ananas och smulad Apetina.
Recept

Vegetarisk lufsa med rotfruktsfräs

Lufsa är en öländsk ugnspannkaka med fläsk som påminner lite om rösti. Den kan också göras vegetarisk med rotfruktsfräs och serveras med KESO® cottage cheese.
Recept

Grekisk kaviardipp

En variant av den grekiska romröran taramosalata. Röd stenbitsrom passar bra till den milda yoghurtens gräddiga smak. Perfekt till grekiskt lantbröd.
Recept

Aubergineröra med valnötter

Den krämiga aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och valnötternas beska.
Recept

Jordnötscheesecake med kolarippel

Syndigt god cheesecake med jordnötssmör och kola för den som vill ha extra allt till fikat. Den syrliga physalisen blir en frisk brytning och krossade nötter ger en härlig textur.
Recept

Vaniljglass

Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Recept

Coq au vin blanc med steklök och morot

Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Recept

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Rejäl gryta på klassiskt grytkött där vi långkokat ur alla fina smaker. Mötet mellan sötma från lök och paprika med ett litet sting från sambal och gräddens höga syra gör att det lyfter lite extra.