Filtrera ditt resultat
Recept

Enbärsströmming

Strömming med enbär och gin.
Recept

Fänkål- och lakritssill

Sill med fänkål, lakrits och stjärnanis.
Recept

Hjortronsill med Västerbottenost

Sill med ästerbottenost, hjortron och turkisk yoghurt.
Recept

Blåbärssill

Sill med blåbär, lagerblad, kryddpeppar och libbsticka.
Recept

Wienernougat

Wienernougat med rostad mandel.
Recept

Ostkaka på keso

Härlig ostkaka med mandel.
Recept

Revben med apelsin

Revben med apelsin, chili, ingefära och honung.
Recept

Gravad hjort

Gravad hjort med lingon och picklade senapsfrön.
Recept

Långholmens varmrökta lax med äpple

Varmrökt lax med äpple och fänkål.
Recept

Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

Tacos al pastor är lite av en nationalrätt i Mexico. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, toppar med ananas och smulad Apetina.
Recept

Vegetarisk lufsa med rotfruktsfräs

Lufsa är en öländsk ugnspannkaka med fläsk som påminner lite om rösti. Den kan också göras vegetarisk med rotfruktsfräs och serveras med KESO® cottage cheese.
Recept

Grekisk kaviardipp

En variant av den grekiska romröran taramosalata. Röd stenbitsrom passar bra till den milda yoghurtens gräddiga smak. Perfekt till grekiskt lantbröd.
Recept

Aubergineröra med valnötter

Den krämiga aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och valnötternas beska.
Recept

Jordnötscheesecake med kolarippel

Syndigt god cheesecake med jordnötssmör och kola för den som vill ha extra allt till fikat. Den syrliga physalisen blir en frisk brytning och krossade nötter ger en härlig textur.
Recept

Vaniljglass

Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Recept

Coq au vin blanc med steklök och morot

Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Recept

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Rejäl gryta på klassiskt grytkött där vi långkokat ur alla fina smaker. Mötet mellan sötma från lök och paprika med ett litet sting från sambal och gräddens höga syra gör att det lyfter lite extra.