Filtrera ditt resultat
Recept

Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

Tacos al pastor är lite av en nationalrätt i Mexico. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, toppar med ananas och smulad Apetina.
Recept

Vegetarisk lufsa med rotfruktsfräs

Lufsa är en öländsk ugnspannkaka med fläsk som påminner lite om rösti. Den kan också göras vegetarisk med rotfruktsfräs och serveras med KESO® cottage cheese.
Recept

Grekisk kaviardipp

En variant av den grekiska romröran taramosalata. Röd stenbitsrom passar bra till den milda yoghurtens gräddiga smak. Perfekt till grekiskt lantbröd.
Recept

Aubergineröra med valnötter

Den krämiga aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och valnötternas beska.
Recept

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.
Recept

Romsill med krasse och senapskorn

Den här julbordssillen serveras i trevlig burk. Några goda tillbehör är tillslungad potatis, rödlök, gräddfil och gräslök.
Recept

Ris à la Malta

Ris à la Malta med rårörda lingon, mandel och misocrumble. En riktigt julig dessert.
Recept

Julköttbullar

De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.
Recept

Brynt vit choklad med apelsinkola

Julbordets sista tur består av det söta. Bland julens klassiska smaker återfinns apelsin och choklad, två ingredienser i detta recept. Servera julgodiset med en rykande färsk kopp kaffe.
Recept

Rödbetssallad med kapris och röda svenska äpplen

Rödbetsallad är ett måste på julbordet. Du äter den bäst på vörtbröd, ihop med julskinka och grovkornig senap.
Recept

Pepparkakor med ädelostkräm

Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.
Recept

Jordnötscheesecake med kolarippel

Syndigt god cheesecake med jordnötssmör och kola för den som vill ha extra allt till fikat. Den syrliga physalisen blir en frisk brytning och krossade nötter ger en härlig textur.
Recept

Vaniljglass

Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Recept

Coq au vin blanc med steklök och morot

Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Recept

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Rejäl gryta på klassiskt grytkött där vi långkokat ur alla fina smaker. Mötet mellan sötma från lök och paprika med ett litet sting från sambal och gräddens höga syra gör att det lyfter lite extra.