Filtrera ditt resultat
Recept

Braxendolmar

Den här rasande eleganta rätten är både oerhört hållbar och vansinnigt god.
Recept

Fiskqueneller

En elegant klassiker som är perfekt att servera vid större konferensluncher ihop med skummad vitvinseller hummersås.
Recept

Asiatiska fritters

Ljuvligt frasiga bollar som passar lika bra som plockmat som på en sallad eller i en taco. Smeten går utmärkt att göra i förväg men fritera gärna strax innan de ska serveras för maximalt krisp.
Recept

Hot Bream Dog

En uppdaterad hot dog som är lika frasig utanpå som len och saftig inuti. Bara fantasin sätter gränser för kryddningar och toppings.
Recept

Braxenburgare

Braxenfärs är perfekt att göra saftiga burgare på. Experimentera gärna med kryddblandningar och smaksättare i bitar såsom inlagd jalapeños, krabbkött eller kokta bönor om du vill ha mer tuggmotstånd i burgaren.
Recept

Braxenwallenbergare

En saftig fiskbiff som får en extra skjuts med mixad anjovis i smeten alternativt hackade räkor eller krabbkött.
Recept

Fiskpudding

Klassikern fiskpudding blir kryddig och god tack vare braxenfärs och fyllig muskot. Går givetvis att variera smakmässigt med exempelvis dill eller annan ört.
Recept

Fiskpaté

Med braxenfärs gör du enkelt en god, hållbar fiskpaté där smaksättningen kan variera i det oändliga. Dill, saffran, chili, soltorkad tomat eller kapris – allt fungerar lika bra till braxens milda fisksmak. En härlig förrätt med god sås alternativt en given rätt på jul- eller smörgåsbordet.
Recept

Braxenfärs – Grundrecept för biff, burgare, bollar eller korv

Med den här enkla grundsmeten kan du göra fiskfärsrätter med oändligt antal olika smaksättningar. Från wallenbergare till fish tacos!
Recept

Baljväxtbiffar

Att binda ihop baljväxtfärsen till biffar, bullar, järpar eller burgare är lite tuffare än med köttfärs. Vi använder potatismjöl, lite ost och ägg och får då en saftig, mindre burgare som inte smular. Den djupa umamismaken kommer av stekt lök och svamp.
Recept

Baljognese på baljväxtfärs

Att göra bolognese på baljväxtfärsen är enkelt och blir väldigt gott. Viktigt att tänka på är att färsen ska brynas ordentligt innan den blandas med övriga ingredienser samt att den absorberar mycket vätska och därmed ger stora mängder färdig baljognese.
Recept

Fisk och skaldjursgryta

Rimmad lättbakad sej och lax, serveras med surdegskrutonger smaksatta med dill och citron, smörad kräftbuljong, crudite av betor och fänkål, saffransaioli samt chilimarinerade kräftstjärtar.
Recept

Variant av klassisk sjömansbiff

Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.