Recept

Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs

En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.
Recept

Krämig linguine med burrata och grillad nektarin

Enkel och god vegetarisk pasta som förgylls av krämig burrata samt ljumna och vackert sotade nektariner. Italiensk sommarkänsla på en tallrik!
Recept

Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Härlig vegetarisk fusion där sicilianska pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.
Recept

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Recept

Burritobowl med refried beans, ärtmole och syrlig rödlök

Njut av härligt trendiga sydamerikanska smaker lagade med öländska svarta bönor och svenskodlade matkorn. Hög trendfaktor, snabbmonterad och perfekt som dagens lunch. En riktig fusionsrätt som måste testas!
Recept

Chili- och tomatfalafel

Servera en ljuvligt god falafel gjord på svenska gula ärtor med en baba ganoush gjord på svenska öländska vita bönor. Tillsammans med Lantmännen Cerealias nyhet Tunnpannkaka Special med palsternacks- och morotsmjöl har du en modern tappning på en klassisk falafelwrap. Måste testas!
Recept

Pannkakswraps med rödbetsröra, rostade solroskärnor, dill och fetaost

Servera matiga pannkakor med inspiration från Indiens Dosa. Pannkakan fylls med en ljuvlig rödbetsröra som görs på svenska öländska vita bönor. När du toppat med fetaost och dill är rätten fulländad! Enkla att förbereda och perfekt för dig utan fullskaligt kök.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.