Recept

Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs

En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.
Recept

Krämig linguine med burrata och grillad nektarin

Enkel och god vegetarisk pasta som förgylls av krämig burrata samt ljumna och vackert sotade nektariner. Italiensk sommarkänsla på en tallrik!
Recept

Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Härlig vegetarisk fusion där sicilianska pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.
Recept

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Recept

Hjortronparfait

En nyårsdessert som får det att vattnas i munnen: Hjortronparfait med syltade hjortron, hjortronris och rostad mandelkaka.
Recept

Pepparrostad rödbeta

Denna rätt är tänkt som varmrätt två på en helt vegetarisk nyårsmeny: Pepparrostad rödbeta med dragon och frasig lök.
Recept

Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel

För dig som vill servera vegetariskt på nyår kommer här ett förslag på första varmrättsservering. Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel.
Recept

Inkokt och bränd svartrot

Vill du servera vegetariskt på nyår? Här presenterar vi ett recept som passar som förrätt. Inkokt och bränd svartrot med salt citroncurd och havsörter.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.