Recept

Persiljejärpar med äppelcidergräddsås

Persiljejärpar med äppelcidergräddsås av Daniel Sande, kock på Blombackaskolan i Södertälje.
Recept

Vitkålssoppa med hönsfrikadeller

Vitkålssoppa med hönsfrikadeller av Daniel Sande, kock på Blombackaskolan i Södertälje.
Recept

Pralinkexchoklad

Brynt smör, kola, hasselnöt, kakaoböna. Kanske det godaste man kan äta!
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Pavlova burger

Smaker av havtorn, apelsin, tonkaböna, mjölkchoklad och pistage. En modern tolkning på pavlova presenterat som en trevlig Petit Four.
Recept

Ankbröst med hallonsås

På Sjätte Tunnan, där Caroline Eriksson är kökschef, inspireras menyn av autentiska medeltida recept och råvaror. Ankbröstet piffas upp av sältan i getosten och smickras av den syrliga hallonsåsen. Servera till blancherade primörer och strö över några färska hallon!
Recept

Pljeskavica

Det här receptet kommer från Blombackaskolan i Södertälje. I skolmatsalen lagas mycket från grunden och det gör att eleverna får upp ögonen för nya smaker.