Filtrera ditt resultat
Recept

Ratatouille med getost

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Pumpa- och morotssoppa med räkor och musslor

Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
Recept

Vegetariska bullar ”No meatballs”

Lakto-ovo-vegetariska bullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster.
Recept

Dopp i grytan - kryddig kycklingbuljong med frikadeller

Omtyckt julrätt. Här med asiatiska smaker och kycklingbuljong istället för fläsk, serveras med grillat bröd.
Recept

Varm brie de Meaux

Varm brie de Meaux med sommartryffel, röd endiv, rostade valnötter och honung.
Recept

Rabarberkräm

Rabarberkräm med vaniljglass, färska hallon och ingefärskaka.
Recept

Kycklingspett med indiska smaker

Indiska ekologiska kycklingspett som serveras med yoghurt och kikärtssallad med kålrabbi och mynta.
Recept

Lemon BBQ med grön sparris

Gris från Dingley Dell "Lemon BBQ" med grön sparris och dragonmajonnäs.
Recept

Shortribs Asian style

Nattbakade shortribs "Asianstyle" med 6 timmars kimchi och säsongens pickles.
Recept

Kryddrökt laxöring

Kryddrökt laxöring med syrad fänkål, rädisor, dillemulsion och maltbröd från Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad. Han fick i uppdrag att ta fram grillrätter med spännande smaksättare och goda tillbehör. De asiatiska och indiska köken fick möta det svenska.
Recept

Sotad purjolök

Sotad purjolök med gräddfil, brynt salviasmör och sardeller. Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad har tagit fram denna grillrätt med spännande smaksättare och goda tillbehör. Både asiatiska och indiska smaker har fått möta de svenska.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.