Filtrera ditt resultat
Recept

Ratatouille med getost

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Pumpa- och morotssoppa med räkor och musslor

Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
Recept

Vegetariska bullar ”No meatballs”

Lakto-ovo-vegetariska bullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster.
Recept

Dopp i grytan - kryddig kycklingbuljong med frikadeller

Omtyckt julrätt. Här med asiatiska smaker och kycklingbuljong istället för fläsk, serveras med grillat bröd.
Recept

Varm brie de Meaux

Varm brie de Meaux med sommartryffel, röd endiv, rostade valnötter och honung.
Recept

Rabarberkräm

Rabarberkräm med vaniljglass, färska hallon och ingefärskaka.
Recept

Kycklingspett med indiska smaker

Indiska ekologiska kycklingspett som serveras med yoghurt och kikärtssallad med kålrabbi och mynta.
Recept

Lemon BBQ med grön sparris

Gris från Dingley Dell "Lemon BBQ" med grön sparris och dragonmajonnäs.
Recept

Shortribs Asian style

Nattbakade shortribs "Asianstyle" med 6 timmars kimchi och säsongens pickles.
Recept

Kryddrökt laxöring

Kryddrökt laxöring med syrad fänkål, rädisor, dillemulsion och maltbröd från Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad. Han fick i uppdrag att ta fram grillrätter med spännande smaksättare och goda tillbehör. De asiatiska och indiska köken fick möta det svenska.
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Lammytterfilé med rödvinssås

Mathias Carlsson arbetar på Ästad Gård i Halland, som är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland, i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken. Lammet får exklusivt sällskap av den smakrika rödvinssåsen.
Recept

Sotad purjolök

Sotad purjolök med gräddfil, brynt salviasmör och sardeller. Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad har tagit fram denna grillrätt med spännande smaksättare och goda tillbehör. Både asiatiska och indiska smaker har fått möta de svenska.
Recept

Skaldjurstårta

Ästad Gård är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland. Från den härliga lantliga miljön med lyxiga förtecken kommer detta recept, författat av Mathias Carlsson som är kock på gården. Den härliga skaldjurstårtan kan med fördel lagas till i förväg och hållas kyld fram till servering.