Recept

Kallrökt lax & dillstuvad potatis i nya kläder

Vill du också smaka på sommarrätten Jesper Bogren bjöd på som inspiration under vårt webbinarium "Sommarrestaurangen 2021"?  Kanske blir det en favorit i sommar.
Recept

Burritobowl med refried beans, ärtmole och syrlig rödlök

Njut av härligt trendiga sydamerikanska smaker lagade med öländska svarta bönor och svenskodlade matkorn. Hög trendfaktor, snabbmonterad och perfekt som dagens lunch. En riktig fusionsrätt som måste testas!
Recept

Chili- och tomatfalafel

Servera en ljuvligt god falafel gjord på svenska gula ärtor med en baba ganoush gjord på svenska öländska vita bönor. Tillsammans med Lantmännen Cerealias nyhet Tunnpannkaka Special med palsternacks- och morotsmjöl har du en modern tappning på en klassisk falafelwrap. Måste testas!
Recept

Pannkakswraps med rödbetsröra, rostade solroskärnor, dill och fetaost

Servera matiga pannkakor med inspiration från Indiens Dosa. Pannkakan fylls med en ljuvlig rödbetsröra som görs på svenska öländska vita bönor. När du toppat med fetaost och dill är rätten fulländad! Enkla att förbereda och perfekt för dig utan fullskaligt kök.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.