Recept

Burritobowl med refried beans, ärtmole och syrlig rödlök

Njut av härligt trendiga sydamerikanska smaker lagade med öländska svarta bönor och svenskodlade matkorn. Hög trendfaktor, snabbmonterad och perfekt som dagens lunch. En riktig fusionsrätt som måste testas!
Recept

Chili- och tomatfalafel

Servera en ljuvligt god falafel gjord på svenska gula ärtor med en baba ganoush gjord på svenska öländska vita bönor. Tillsammans med Lantmännen Cerealias nyhet Tunnpannkaka Special med palsternacks- och morotsmjöl har du en modern tappning på en klassisk falafelwrap. Måste testas!
Recept

Pannkakswraps med rödbetsröra, rostade solroskärnor, dill och fetaost

Servera matiga pannkakor med inspiration från Indiens Dosa. Pannkakan fylls med en ljuvlig rödbetsröra som görs på svenska öländska vita bönor. När du toppat med fetaost och dill är rätten fulländad! Enkla att förbereda och perfekt för dig utan fullskaligt kök.
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Lammytterfilé med rödvinssås

Mathias Carlsson arbetar på Ästad Gård i Halland, som är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland, i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken. Lammet får exklusivt sällskap av den smakrika rödvinssåsen.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.
Recept

Skaldjurstårta

Ästad Gård är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland. Från den härliga lantliga miljön med lyxiga förtecken kommer detta recept, författat av Mathias Carlsson som är kock på gården. Den härliga skaldjurstårtan kan med fördel lagas till i förväg och hållas kyld fram till servering.