Filtrera ditt resultat
Recept

Ärt- och grönkålsspread

När man vill mixa något grönt och kallt är frysta gröna ärtor toppen att använda, både för den goda smaken och för de goda konsistensgivande egenskapernas skull. Gröna ärtor fungerar lite på samma sätt som avokado, de kan kombineras med mycket och smaksättas i många olika riktningar.
Recept

Varma jordgubbar med färskostglass och lime

De här varma jordgubbarna lagade jag för första gången på landet en gång sommaren 2017 när gästerna satt till bords och väntade på desserten samtidigt som jag insåg att grädden var slut. Som tur var hade jag gräddfil i kylen! Om man gillar smaken av amerikansk cheesecake är det här receptet en riktig höjdare. Allra godast blir det med hemgjord färskostglass, men köpt vaniljglass fungerar också.
Recept

Rödbetor med getost och hallon

Jag har aldrig stött på något som växer i jorden som smakar så mycket jord som rödbetor. Ju längre de varit uppe, desto mer jord brukar de smaka. Rödbetor är relativt lättodlade så även jag brukar lyckas med dem, helt utan gröna fingrar. De är supergoda att äta nykokta med brynt smör och citron, salt och peppar.
Recept

Mango med mozzarella, chili, lime och koriander

Mango och mozzarella låter som en märkligare kombination än vad det är, de är verkligen grymt goda ihop.
Recept

Tartar på oxhjärta

Tartar och oxhjärta kan låta lite provocerande till en vegetarisk rätt, men nu är det så att oxhjärta är en tomat. Troligen har den fått sitt namn på grund av sin form och djupröda färg. Jag skalar tomaten och hackar resten fint och därefter saltar, sockrar och ”hänger” jag tomathacket i en sil över natten. På så sätt får man en smakrik tomatmassa som till både utseende och konsistens påminner om fint malet kött. Med tomaten som utgångspunkt kan man i fråga om smaksättning göra olika typer av tartarer i det oändliga. När rätten serveras som en egen portion tycker jag att det är trevligt att arrangera ingredienserna på tallriken så att man själv får blanda sin tartar vid bordet. Det blir ofta lite roligare att äta det man själv har blandat, det tycker i alla fall jag.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.