Filtrera ditt resultat
Recept

Lammlägg med rostade rotfrukter

Saftigt och smakrikt lamm passar som perfekt att grilla en varm sommarkväll.
Recept

Fatty – Baconfylld färs med prästost

Imponera på gästerna med en Barbecue-Fatty och dina favorittillbehör.
Recept

Njurtapp

Njurtapp påminner om vilt eller inälvsmat. Det är en fantastisk mör köttdetalj som passar utmärkt att grilla.
Recept

Flap meat i pitabröd

Flap meat, Flank stek eller Flap steak. Detta är ett kött med många olika namn. Köttet innehåller en hel del fett vilket gör det mycket smakrikt och saftigt. I denna rätt serveras köttet i pitabröd med vitlöksdressing och inlagd rödlök.
Recept

Entrecôte med bearnaisesås

Entrecôte med bea är en riktig klassiker. I detta recept med entrecote och goda tillbehör tillagas köttet med en teknik som kallas reverse sear.
Recept

Ankrilett med rökt anka

I denna förrätt grillas brödet och toppas sedan med ankrilett. Superenkelt och väldigt gott. Dekorera med exempelvis rödlök och ruccola. Körsbärstomater passar också fint till.
Recept

Brisket med barbecuesås

Brisket med BBQ-sås är en riktig sommarklassiker som passar utmärkt att servera som den är eller med andra rätter och tillbehör. Kryddblandningen Boston buttrub gnids in i köttet innan tillagning och ger köttet extra sting!
Recept

Bogbladsfilé

Bogbladsfilén är kockarnas mest välbevarade hemlighet. Det är en liten mör bit på ca 600 g som styckas ut från bogen. Den är enkel och snabb att tillaga, toppen att lägga direkt på grillen med salt och peppar.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.