Recept

Vaniljmousse med körsbärsbavaroise, spritade körsbär, mandelkaka och kaffesmulor

Dekorativt blickfång med fluffigt lena smaker och harmonisk syra i sällskap av romindränkta körsbär och smuligt krisp med kaffesmak. Vill du utmana dig själv glaserar du kulan med körsbärsbavaroise, annars struntar du i glazen.
Recept

Mjuk pepparkaka med lingonkräm och smetanafrosting

En klassisk pepparkaka i ny design blir julens blickfång på gottebordet. Med chokladband, vackert spritsad lingonkräm och smetanafrosting liknar den mer en tårta. Rapsolja ger en luftigare och lättare kaka.
Recept

Rödbräserad vildsvinskarré

Rödbräserad vildsvinskarré med anklever, rättika och Karl-Johan.
Recept

Sudado på hjort

Dovhjort och kronhjort har ett mört och saftigt kött, fintrådigt hos dovhjorten och något grövre hos kronhjorten. Dovhjorten anses ha en elegantare viltsmak än kronhjorten. Eftersom viltkött är magert behöver man med fördel använda lite extra fett vid tillagning för att få det saftigt.
Recept

Crema Catalana

Creme Catalana är en katalansk, traditionell dessert som är nära besläktad med den något vanligare franska créme bruléen. Receptet påträffades redan i medeltida recept. Den är flitigt förekommande i den katalanska litteraturen från 1300-talet och framåt.
Recept

Renfilé ”Tataki”

Renfilé ”Tataki” på Onsen-ägg och silkestofu med champinjoncarpaccio.
Recept

Tiradito

Tiradito på röding med lingonleche de tigre och kantareller.
Recept

Tebirkes

Klassiska danska vallmobröd. Receptet räcker till 40 stycken bröd á 70 gram.
Recept

Brioche med sesamfyllning

En söt bulle med sesamfyllning. Det är inte så stor skillnad från vår klassiska bulle. Det är mer ägg och smör i briochen och inte lika mycket socker som i svensk vetedeg.
Recept

Kalles baguette

Den här degen är en klassisk baguette-deg, men fungerar även utmärkt till olika frallor, focaccia och ljusa matbröd.
Recept

Rågknäcke

Kalle Bengtssons knäckebröd.
Recept

Salt karamellpralin

Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga praliner.
Recept

Choklad- och havtorndessert

Den mäktiga chokladbavaroisen balanseras perfekt av den syrliga havtornssorbeten. Lyxen svämmar över med kuber av havtornsmarmelad och brownie, den ljuvliga chokladkrämen och sältan från de ugnsrostade mandlarna!
Recept

Svampsoppa

Smakrik höstsoppa som får en härlig konsistens av getost och grädde. Kan serveras som förrätt till kött, eller på höstbuffébordet.
Recept

Hjortron, nougat och vaniljtårta

Ljuvlig tårta med hasselnötsbotten som passar bra på den fina festen.
Recept

Hallon- och champagnedessert

Festlig och vacker dessert som passar perfekt till nyårsafton.