Recept

Fisk och skaldjursgryta

Rimmad lättbakad sej och lax, serveras med surdegskrutonger smaksatta med dill och citron, smörad kräftbuljong, crudite av betor och fänkål, saffransaioli samt chilimarinerade kräftstjärtar.
Recept

Variant av klassisk sjömansbiff

Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.
Recept

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.
Recept

Romsill med krasse och senapskorn

Den här julbordssillen serveras i trevlig burk. Några goda tillbehör är tillslungad potatis, rödlök, gräddfil och gräslök.
Recept

Ris à la Malta

Ris à la Malta med rårörda lingon, mandel och misocrumble. En riktigt julig dessert.
Recept

Julköttbullar

De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.
Recept

Brynt vit choklad med apelsinkola

Julbordets sista tur består av det söta. Bland julens klassiska smaker återfinns apelsin och choklad, två ingredienser i detta recept. Servera julgodiset med en rykande färsk kopp kaffe.
Recept

Rödbetssallad med kapris och röda svenska äpplen

Rödbetsallad är ett måste på julbordet. Du äter den bäst på vörtbröd, ihop med julskinka och grovkornig senap.
Recept

Pepparkakor med ädelostkräm

Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.
Recept

Gratinerad hummer med kantareller, prästost och vitlök

Gustav Trägårdh på Sjömagasinet i Göteborg har förenat havets och skogens läckerheter till en drömkomposition! Lika enkel som den är fantastiskt god att laga till under sensommaren och hösten.