Recept

Ojingeo bokkeum – koreansk bläckfiskpanna

Den här rätten åt jag på en enkel sylta Seoul där den funnits på menyn i många år. Styrka, koktid och konsistens varierar från ställe till ställe, men den är alltid stark och värmande i smaken, samt spänstig i konsistensen. Det är min egen variant med fänkål istället för svamp.
Recept

Stekt tofu med ssamjangmajonnäs på salladsblad

Den stekta tofun blir så god med en krämig majonnäs med smak av chili och jäst bönpasta.
Recept

Yukgaejang – koreanskt långkok

Det här är en maffig och mör koreansk nötköttsgryta. Först långkokar man köttet (utan salt). Sedan vänder man ner grönsaker samt en het såsblandning. I Korea innehåller den bladväxten bräken, som är svår få ta på här. Den har jag därför bytt mot spenat.
Recept

Kimchi

Baechu kimchi, som görs på salladskål, är den absolut mest vanliga sortens kimchi. Proportionerna av vitlök, ingefära och chili kan variera. Koreanska chili flakes och chilipasta finns i många vanliga matbutiker. Fermenterade räkor finns i en del asiatiska butiker.
Recept

Vattenkimchi – nabak kimchi

Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna
Recept

Vattenkimchi – nabak kimchi

Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna.
Recept

Fisk och skaldjursgryta

Rimmad lättbakad sej och lax, serveras med surdegskrutonger smaksatta med dill och citron, smörad kräftbuljong, crudite av betor och fänkål, saffransaioli samt chilimarinerade kräftstjärtar.
Recept

Variant av klassisk sjömansbiff

Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.
Recept

Tiramisu och drinken Violette

Den italienska desserten tiramisu serveras här med signaturdrinken på Kung Carls bakficka: Violette. Det är en drink med violsmak, något helt nytt och fantastiskt gott. Drinken serveras i en gammeldags champagnekupa och passar perfekt till en söt munsbit.
Recept

Espresso Old-Fashioned

2016 firade Hotell Kung Carl 150 år och i samband med det invigdes deras nya cocktailbar. En av drinkarna på menyn är Espresso Old-Fashioned. Perfekt till söta desserter.
Recept

Nyfiken i en strut och drinken Betty Green

Nyfiken i en strut är en dessert med krusbärskompott. Till den matchar den mexikoinspirerade drinken Betty Green. Det är en rökig drink som funkar fint ihop med choklad.
Recept

Pannacotta och drinken Sloe-Sue

Här serveras en klassisk pannacotta med bärkompott ihop med drinken Sloe-Sue. Det är en fantastisk cocktail, orange till färgen och serverad i ett fishbowl glas, toppat med blad från tagetesblomma. Den har en syrlig, fruktig och rik smak av passionsfrukt.
Recept

Tarteletter och drinken The Drew

Tarteletter med vanilj crème och färska bär är en del i konceptet "Cocktails and sweets" hos Kung Carls bakfick. Servera gärna med gindrinken The Drew.