Recept

Falafel

Falafel är en vegetarisk favorit som allt fler svenskar börjat upptäcka. Den består av friterade bollar, oftast gjorda på malda kikärter. Tips: Vill du ha en färs som inte är så fin, mal kikärterna genom köttkvarnens fina skiva istället för att mixa.
Recept

Hummus

Hummus är en sås, röra eller dipp gjord på kikärter som bas. På arabiska betyder hummus helt enkelt kikärta. Hummus används för det mesta som pålägg, eller som dipp till grönsaker och nachos.
Recept

Grillade havskräftor

Serveras med skaldjursbuljong med grillade tomater i ingefära, stjälksellerisallad med äpple och vattenkrasse.
Recept

Bräserade oxkinder med picklade senapsfrön

Serveras med kryddsotade morötter, champinjoner och rostad aioli.

Recept

Kycklinglårfilé med saltbakade rödbetor

Serveras med riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och rödbetor.
Recept

Oxfilé med bakade jordärtskockor

Serveras med rödvinssås på rökt märg.
Recept

Majs-, bön- och potatiscakes med krämig kålsallad

Här har vi kombinerat de vanliga Sydamerikanska ingredienserna majs, bönor, och potatis till saftiga potatiscakes. Serveras med en fräsch kålsallad.
Recept

Quesadillas med paprika

Grillad ostmacka från Mexiko som tagit fast food-världen med storm. Quesadillas kan fyllas med nästan vad som helst. Chili, paprika och ost är den klassiska mexikanska fyllningen där osten, "queso", är viktigast.
Recept

Kyckling picadillo i majstortillas

Det här receptet, som kommer från Guatemala, tillagas av kycklingfärs. Picadillo betyder malen blanding och rätten kan också göras på nötkött. Färsen kan även användas som fyllning i empanadas.
Recept

Empanadas

Empanadas är ett populärt street food i Latinamerika. Empanar betyder "att innesluta i bröd", och man kan variera med många olika typer av fyllningar. Dessa små handgjorda piroger, som är lätta att äta på språng, älskas av miljoner. Testa du med!
Recept

Ceviche

Ceviche de pescado är en fiskrätt från Peru, som också är Perus nationalrätt. Ceviche tillagas med färsk fast vit fisk, marineras med lime, kryddas med koriander, salt, vitlök och röd lök. Här en variant på den enkla klassikern.
Recept

Svartbönsgryta med sötpotatis och mangosalsa

I Brasilien kallas böngryta feijoada. Här är en vegetarisk variant på svarta bönor med sötpotatis och grönsaker. En klimatsmart och lättlagad gryta, som mår bra av att stå ett dygn före servering. Fräsch med en mangosalsa till.
Recept

Jalapeño mac & cheese

Det är svårt att hitta någon som inte älskar makaroner med ost. USA:s 40:e president, Ronald Reagan, var inget undantag. Förutom hans stora kärlek till Jellybeans, så älskade presidenten också mac and cheese. Här en variant på orginalreceptet smaksatt med jalapeno.
Recept

Rostad blomkålspesto till pasta

Prova ett alternativ till den klassiska peston genom detta, snabba recept där blomkål, rostade solroskärnor, lite parmesan och Knorrs ekologiska grönsaksbuljong får utgöra stommen. Peston smakar också bra som tillbehör till fisk och kyckling.
Recept

Vintersoppa från Italien

Här en mustig soppa som både är mättande och näringsrik. Varieras lätt efter smak och årstid eftersom de flesta grönsaker passar bra. Men enklast är såklart att byta ut bönorna till pasta!
Recept

Kamutvete pilaff med stekt kyckling

Klassiskt är pilaff en orientalisk risrätt. I detta recept lagas pilaff på kamutvete som brynts tillsammans med lök, selleri och curry, för att sedan kokas i buljong. Den ljumma pilaffen vänds avslutningsvis samman med bönor, rostade solroskärnor och stekt kyckling. Servera gärna rätten tillsammans med citron, mynta, persilja och kokos.
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Recept

Vegetarisk tacogratäng

Tacos är ett välbekant sätt för oss att äta mexikanskt. Här kommer en variant på vanliga tacos i form av en vegetarisk gratäng. Servera med de klassiska tillbehören guacamole och salsa casera, som har sina ursprung i det Mexikanska köket.
Recept

Hare med rotfruktspuré

Fylld hare med kantareller och rotfruktspuré av en mängd olika rotfrukter. En mustigt höstig rätt med en spännande ketchup på röda vinbär. Ta vara på höstens skörd av bär och svamp till denna rätt!