Recept

Vegansk baljväxtburgare

Tack vare psylliumfrönas förmåga att binda vätska kan du göra helt veganska burgare på baljväxtfärsen utan att de faller isär. Smaken blir nötig och rund av gråärtan och får ett härligt smakdjup med hjälp av havre och svamp. För riktigt saftiga burgare, toppa med vegansk ost, stekt shiitakesvamp och vegansk majonnäs (finns hos Köket Sorunda).
Recept

Vegetarisk baljväxtburgare

Med hjälp av riven, smakrik ost, smörstekt svamp och lök får du riktigt saftiga och umamirika burgare på baljväxtfärsen. Gör gärna smeten dagen innan så håller den ihop bättre och smaken blir djupare.
Recept

Tiramisu och drinken Violette

Den italienska desserten tiramisu serveras här med signaturdrinken på Kung Carls bakficka: Violette. Det är en drink med violsmak, något helt nytt och fantastiskt gott. Drinken serveras i en gammeldags champagnekupa och passar perfekt till en söt munsbit.
Recept

Espresso Old-Fashioned

2016 firade Hotell Kung Carl 150 år och i samband med det invigdes deras nya cocktailbar. En av drinkarna på menyn är Espresso Old-Fashioned. Perfekt till söta desserter.
Recept

Nyfiken i en strut och drinken Betty Green

Nyfiken i en strut är en dessert med krusbärskompott. Till den matchar den mexikoinspirerade drinken Betty Green. Det är en rökig drink som funkar fint ihop med choklad.
Recept

Pannacotta och drinken Sloe-Sue

Här serveras en klassisk pannacotta med bärkompott ihop med drinken Sloe-Sue. Det är en fantastisk cocktail, orange till färgen och serverad i ett fishbowl glas, toppat med blad från tagetesblomma. Den har en syrlig, fruktig och rik smak av passionsfrukt.
Recept

Tarteletter och drinken The Drew

Tarteletter med vanilj crème och färska bär är en del i konceptet "Cocktails and sweets" hos Kung Carls bakfick. Servera gärna med gindrinken The Drew.
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Lammytterfilé med rödvinssås

Mathias Carlsson arbetar på Ästad Gård i Halland, som är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland, i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken. Lammet får exklusivt sällskap av den smakrika rödvinssåsen.
Recept

Skaldjurstårta

Ästad Gård är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland. Från den härliga lantliga miljön med lyxiga förtecken kommer detta recept, författat av Mathias Carlsson som är kock på gården. Den härliga skaldjurstårtan kan med fördel lagas till i förväg och hållas kyld fram till servering.