Recept

Vegansk baljväxtburgare

Tack vare psylliumfrönas förmåga att binda vätska kan du göra helt veganska burgare på baljväxtfärsen utan att de faller isär. Smaken blir nötig och rund av gråärtan och får ett härligt smakdjup med hjälp av havre och svamp. För riktigt saftiga burgare, toppa med vegansk ost, stekt shiitakesvamp och vegansk majonnäs (finns hos Köket Sorunda).
Recept

Vegetarisk baljväxtburgare

Med hjälp av riven, smakrik ost, smörstekt svamp och lök får du riktigt saftiga och umamirika burgare på baljväxtfärsen. Gör gärna smeten dagen innan så håller den ihop bättre och smaken blir djupare.
Recept

Burritobowl med refried beans, ärtmole och syrlig rödlök

Njut av härligt trendiga sydamerikanska smaker lagade med öländska svarta bönor och svenskodlade matkorn. Hög trendfaktor, snabbmonterad och perfekt som dagens lunch. En riktig fusionsrätt som måste testas!
Recept

Chili- och tomatfalafel

Servera en ljuvligt god falafel gjord på svenska gula ärtor med en baba ganoush gjord på svenska öländska vita bönor. Tillsammans med Lantmännen Cerealias nyhet Tunnpannkaka Special med palsternacks- och morotsmjöl har du en modern tappning på en klassisk falafelwrap. Måste testas!
Recept

Pannkakswraps med rödbetsröra, rostade solroskärnor, dill och fetaost

Servera matiga pannkakor med inspiration från Indiens Dosa. Pannkakan fylls med en ljuvlig rödbetsröra som görs på svenska öländska vita bönor. När du toppat med fetaost och dill är rätten fulländad! Enkla att förbereda och perfekt för dig utan fullskaligt kök.
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Lammytterfilé med rödvinssås

Mathias Carlsson arbetar på Ästad Gård i Halland, som är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland, i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken. Lammet får exklusivt sällskap av den smakrika rödvinssåsen.
Recept

Skaldjurstårta

Ästad Gård är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland. Från den härliga lantliga miljön med lyxiga förtecken kommer detta recept, författat av Mathias Carlsson som är kock på gården. Den härliga skaldjurstårtan kan med fördel lagas till i förväg och hållas kyld fram till servering.