Recept

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka med ”bättre sylt”.
Recept

Morot- och havrebröd

Morot- och havrebröd med färskost, kalkon och grönsaker.
Recept

Havregrynsgröt

Havregrynsgröt med stekta kaneläpplen.
Recept

Banana bread

Banana bread med kokos.
Recept

Nyttiga havrebollar

Nyttiga havrebollar av katrinplommon och kakao.
Recept

Fröknäckebröd

Fröknäckebröd med hummus och färska grönsaker.
Recept

Overnight oats

Overnight oats med äpple, blåbär och ingefära.
Recept

Smoothie med havremjölk

Smoothie med havremjölk, banan, hallon och kardemumma.
Recept

Frukt- och bärkräm

Frukt- och bärkräm med keso.
Recept

Sega saffransmaränger

Sega saffransmaränger med punschstekta äpplen och kardemummasmetana.
Recept

Helstekt rostlock

Helstekt rostlock med smörad kålrotscreme, senapspicklad kålrot och frasig grönkål samt friterade potatisar.
Recept

Steam buns med kryddig spetsbringa

Steam buns med kryddig spetsbringa och rödkålsallad samt ingefärs- och koriandersmetana.
Recept

Ölbräserad kaptensbiff

Ölbräserad kaptensbiff med libbstickasmör och picklade höstgrönsaker.
Recept

Kryddstekt rostbiff

Kryddstekt rostbiff med brysselkål och äpple samt brynt pinjenötssmör och mandelpotatispuré.
Recept

Ojingeo bokkeum – koreansk bläckfiskpanna

Den här rätten åt jag på en enkel sylta Seoul där den funnits på menyn i många år. Styrka, koktid och konsistens varierar från ställe till ställe, men den är alltid stark och värmande i smaken, samt spänstig i konsistensen. Det är min egen variant med fänkål istället för svamp.
Recept

Stekt tofu med ssamjangmajonnäs på salladsblad

Den stekta tofun blir så god med en krämig majonnäs med smak av chili och jäst bönpasta.
Recept

Yukgaejang – koreanskt långkok

Det här är en maffig och mör koreansk nötköttsgryta. Först långkokar man köttet (utan salt). Sedan vänder man ner grönsaker samt en het såsblandning. I Korea innehåller den bladväxten bräken, som är svår få ta på här. Den har jag därför bytt mot spenat.
Recept

Kimchi

Baechu kimchi, som görs på salladskål, är den absolut mest vanliga sortens kimchi. Proportionerna av vitlök, ingefära och chili kan variera. Koreanska chili flakes och chilipasta finns i många vanliga matbutiker. Fermenterade räkor finns i en del asiatiska butiker.
Recept

Vattenkimchi – nabak kimchi

Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna
Recept

Vattenkimchi – nabak kimchi

Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna.
Recept

Stekt ankbröst med färsklökscreme

Stekt ankbröst med färsklökscreme, primörrödbetor och brynt hasselnötssmör med balsamvinäger.
Recept

Grillad grön sparris och salladslök med friterade gråärtsbollar

Grillad grön sparris och salladslök med friterade gråärtsbollar och hollandaise av brynt smör och ramslök samt limesyrad silverlök.
Recept

Tartar av lättgravad röding

Tartar av lättgravad röding med vit sparris, ingefärspicklad gurka och rabarber samt sötsyrlig dillmajonnäs, riven pepparrot och krispig råg.

Recept

Svampsoppa

Smakrik höstsoppa som får en härlig konsistens av getost och grädde. Kan serveras som förrätt till kött, eller på höstbuffébordet.