Recept

Lammlägg med rostade rotfrukter

Saftigt och smakrikt lamm passar som perfekt att grilla en varm sommarkväll.
Recept

Fatty – Baconfylld färs med prästost

Imponera på gästerna med en Barbecue-Fatty och dina favorittillbehör.
Recept

Njurtapp

Njurtapp påminner om vilt eller inälvsmat. Det är en fantastisk mör köttdetalj som passar utmärkt att grilla.
Recept

Flap meat i pitabröd

Flap meat, Flank stek eller Flap steak. Detta är ett kött med många olika namn. Köttet innehåller en hel del fett vilket gör det mycket smakrikt och saftigt. I denna rätt serveras köttet i pitabröd med vitlöksdressing och inlagd rödlök.
Recept

Entrecôte med bearnaisesås

Entrecôte med bea är en riktig klassiker. I detta recept med entrecote och goda tillbehör tillagas köttet med en teknik som kallas reverse sear.
Recept

Ankrilett med rökt anka

I denna förrätt grillas brödet och toppas sedan med ankrilett. Superenkelt och väldigt gott. Dekorera med exempelvis rödlök och ruccola. Körsbärstomater passar också fint till.
Recept

Brisket med barbecuesås

Brisket med BBQ-sås är en riktig sommarklassiker som passar utmärkt att servera som den är eller med andra rätter och tillbehör. Kryddblandningen Boston buttrub gnids in i köttet innan tillagning och ger köttet extra sting!
Recept

Timjan Citron No1

Alkoholfri drink med smak av timjan och citron.
Recept

Rosmarin Passion No1

Alkoholfri drink med smak av rosmarin och passionsfrukt.
Recept

Blåbär Lavendel No2

Alkoholfri drink med smak av blåbär och lavendel.
Recept

Rödbeta Ingefära No2

Alkoholfri drink med smak av rödbeta och ingefära.
Recept

Hallon Lagerblad No2

Alkoholfri drink med smak av hallon och lagerblad.
Recept

Flädermojito No1

Alkoholfri mojito med smak av fläder.
Recept

Bogbladsfilé

Bogbladsfilén är kockarnas mest välbevarade hemlighet. Det är en liten mör bit på ca 600 g som styckas ut från bogen. Den är enkel och snabb att tillaga, toppen att lägga direkt på grillen med salt och peppar.
Recept

Marinerade ägg

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör. Marinerade ägg ingår i rätten Ramen lax med färska örter, men äggen kan även stå för sig själva som förrätt eller på buffébordet.
Recept

Ramen med lax

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör.