Recept

Hönsfärsburgare med krispsallad, silverlök, dragondressing, plommontomater och inlagd gurka

Äntligen kan Kronfågel i samarbete med Martin & Servera presentera en nyhet gjord på hönskött – en fantastiskt god och smakrik hönsfärsburgare. Denna burgare görs på köttet från värphöns, en råvara som annars inte tas tillvara fullt ut. Men nu blir det ändring på det och vi kan nu njuta av en klimatsmart och hälsosam hönsfärsburgare. En burgare god i dubbel bemärkelse.
Recept

Svartpepparstekt Klubbfilé med bearnaisesås, grillad tomat och fläskpotatis

Recept

Pralinkexchoklad

Brynt smör, kola, hasselnöt, kakaoböna. Kanske det godaste man kan äta!
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Haydari, örtolja, antep ezme och yoghurtsås

Recept på fyra klassiska mezesåser. Haydari passar till nästan allt från grillen och även på bröd. Örtoljan lyfter alla rätter och är ett trevligt tillbehör till allt stekt och grillat. Antep ezme är en stark och pikant tomatröra från det turkiska köket.
Recept

Pavlova burger

Smaker av havtorn, apelsin, tonkaböna, mjölkchoklad och pistage. En modern tolkning på pavlova presenterat som en trevlig Petit Four.
Recept

Mucver – Zucchiniplättar från Turkiet

Meze är den sammanfattade benämningen för många smårätter, båda varma och kalla, som serveras som förrätt eller som en hel middagsbuffé. Det finns hundratals rätter som passar, här är ett utmärkt exempel!