Recept

Felix® Bacon- & broccolipaj med rökt fläsk, pak choi, friterad färskpotatis och crème fraiche

Topping till Felix® Bacon- & broccolipaj signerad Johan Liljegren, kulinarisk kreatör på Orkla FoodSolutions.
Recept

SURF´N TURF med Felix® Ost- & skinkpaj, syltade kantareller, stenbitsrom, hängd gräddfil och örter

Topping till Felix® Ost- & skinkpaj, signerad Clara Torsén, måltidskreatör vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.
Recept

Felix® Paj med Västerbottenost, kantareller och maskrosmarmelad

Topping till Felix® Paj med Västerbottenost, recept av Kim Andersson, köksansvarig för skolrestaurangerna i Burlövs kommun.
Recept

Felix® Grönkål- och fetaostpaj med friterad ruccola, rädisor och picklad gulbeta

Topping till Felix® Grönkål- och fetaostpaj, signerad Kristina Glantz, produktchef på Kockens Foodservice.
Recept

Vegetarisk ärtsoppa

Vegokorv / Vegobitar / Skånsk senap / Timjan
Recept

Vegetarisk pytt

Rödbetor / Bostongurka / Osötad ketchup

Recept

Vegetarisk gulasch

Vegobitar / Crème Fraiche / Friterad persilja / Surdegsbröd

Recept

Vegetarisk wallenbergare med potatispuré

Gröna ärtor / Lingon / Brynt smör

Recept

Vaniljmousse med körsbärsbavaroise, spritade körsbär, mandelkaka och kaffesmulor

Dekorativt blickfång med fluffigt lena smaker och harmonisk syra i sällskap av romindränkta körsbär och smuligt krisp med kaffesmak. Vill du utmana dig själv glaserar du kulan med körsbärsbavaroise, annars struntar du i glazen.
Recept

Mjuk pepparkaka med lingonkräm och smetanafrosting

En klassisk pepparkaka i ny design blir julens blickfång på gottebordet. Med chokladband, vackert spritsad lingonkräm och smetanafrosting liknar den mer en tårta. Rapsolja ger en luftigare och lättare kaka.
Recept

Pulled vego

Servera mer grönt! Vad sägs om pulled vego i bröd med isbergsallad, majonnäs, picklad rödlök, tomat och bbq-sauce?
Recept

Vegokorv i tunnbröd med mos

Fast Vego – vegetarisk snabbmat för alla! Pröva vegokorv i tunnbröd med mos, isbergssallad, rostad lök, skånsk senap och ketchup.
Recept

Tebirkes

Klassiska danska vallmobröd. Receptet räcker till 40 stycken bröd á 70 gram.
Recept

Brioche med sesamfyllning

En söt bulle med sesamfyllning. Det är inte så stor skillnad från vår klassiska bulle. Det är mer ägg och smör i briochen och inte lika mycket socker som i svensk vetedeg.
Recept

Kalles baguette

Den här degen är en klassisk baguette-deg, men fungerar även utmärkt till olika frallor, focaccia och ljusa matbröd.
Recept

Rågknäcke

Kalle Bengtssons knäckebröd.
Recept

Åkerbärsglassbomb

Åkerbärsglassbomb fylld med vit chokladcrème i knäckkorg. En rätt från Doktorsvillan i Piteå som är en del av en 6-rätters nyårsmeny med franska och norrländska influenser.
Recept

Salt karamellpralin

Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga praliner.
Recept

Choklad- och havtorndessert

Den mäktiga chokladbavaroisen balanseras perfekt av den syrliga havtornssorbeten. Lyxen svämmar över med kuber av havtornsmarmelad och brownie, den ljuvliga chokladkrämen och sältan från de ugnsrostade mandlarna!
Recept

Hjortron, nougat och vaniljtårta

Ljuvlig tårta med hasselnötsbotten som passar bra på den fina festen.
Recept

Hallon- och champagnedessert

Festlig och vacker dessert som passar perfekt till nyårsafton.