Filtrera ditt resultat
Recept

Papitas Fritas med spicy mayonnaise och potatiskrydda

I Peru växer otroliga 3000 olika potatissorter, så det är inte konstigt att potatis är en älskad råvara i hela Sydamerika. Friterad potatis är omtyckt att äta som tillbehör, eller för sig själv tillsammans med kryddig majonnäs och potatiskrydda.
Recept

Sydamerikansk sallad

Quinoa är ett proteinrikt frö som är en stapelvara i det sydamerikanska köket. Här serveras den i en sallad med bland annat rostad pumpa, apelsin, kokos och grönkål.
Recept

Guacamole, mangosalsa och salsa casera

Ett enkelt sätt att få din mat att smaka mer Sydamerika är att bjuda på en sydamerikansk salsa (sås på spanska). Här har du tre klassiker som går snabbt och enkelt att laga.
Recept

Japaninspirerad ceviche från Peru

I slutet av 1800 talet började japanerna att immigrera till Peru. Med japanernas ankomst introducerades peruanerna till de tidigare underskattade "marina kryddorna", som har banat väg för det Japaninspirerade köket i Peru.
Recept

Pumpasoppa med ingefära och chili

En vanlig ecuadoriansk rätt är soppa, och då särskilt pumpasoppan på calabaza, som är en liten avlång, grön pumpa med orange fruktkött. I Norden är det lättast att få tag på butternutpumpa, och den går utmärkt att använda i det här receptet.
Recept

Fruktig vitkålssallad

En söt och syrlig sallad med såväl frukt som grönsaker. Just denna kombination är karaktäristisk för Stillahavskusten och Costa Rica.
Recept

Ugnspannkaka

På Nicklagårdens äldreboende i Älmhult bjuds det på god och vällagad husmanskost. Den här klassiska rätten gör sig bäst med en sked rårörda lingon till.