Filtrera ditt resultat
Recept

Chokladbolls-kladdkaka

Chokladbollskladdkaka med rostade havregryn, kokosflakes och vispad vaniljgrädde.
Recept

BBQ-burgare

Servera vegetariska burgare med Anamma® Formbar Vegofärs.
Recept

Färsfyllda paprikor och tomatbuljong

Vegetariska paprikor fyllda med Anamma Formbar Vegofärs. Servera med blandad sallad.
Recept

Ugnsbakad färslimpa med lingon, ättiksgurka och brunsås

Vegetarisk variant av den klassiska färslimpan med Anamma® Formbar Vegofärs.
Recept

Vattenkimchi – nabak kimchi

Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna
Recept

Falafel

Falafel är en vegetarisk favorit som allt fler svenskar börjat upptäcka. Den består av friterade bollar, oftast gjorda på malda kikärter. Tips: Vill du ha en färs som inte är så fin, mal kikärterna genom köttkvarnens fina skiva istället för att mixa.
Recept

Hummus

Hummus är en sås, röra eller dipp gjord på kikärter som bas. På arabiska betyder hummus helt enkelt kikärta. Hummus används för det mesta som pålägg, eller som dipp till grönsaker och nachos.
Recept

Grillade havskräftor

Serveras med skaldjursbuljong med grillade tomater i ingefära, stjälksellerisallad med äpple och vattenkrasse.
Recept

Bräserade oxkinder med picklade senapsfrön

Serveras med kryddsotade morötter, champinjoner och rostad aioli.

Recept

Kycklinglårfilé med saltbakade rödbetor

Serveras med riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och rödbetor.
Recept

Oxfilé med bakade jordärtskockor

Serveras med rödvinssås på rökt märg.
Recept

Majs-, bön- och potatiscakes med krämig kålsallad

Här har vi kombinerat de vanliga Sydamerikanska ingredienserna majs, bönor, och potatis till saftiga potatiscakes. Serveras med en fräsch kålsallad.
Recept

Quesadillas med paprika

Grillad ostmacka från Mexiko som tagit fast food-världen med storm. Quesadillas kan fyllas med nästan vad som helst. Chili, paprika och ost är den klassiska mexikanska fyllningen där osten, "queso", är viktigast.
Recept

Kyckling picadillo i majstortillas

Det här receptet, som kommer från Guatemala, tillagas av kycklingfärs. Picadillo betyder malen blanding och rätten kan också göras på nötkött. Färsen kan även användas som fyllning i empanadas.
Recept

Empanadas

Empanadas är ett populärt street food i Latinamerika. Empanar betyder "att innesluta i bröd", och man kan variera med många olika typer av fyllningar. Dessa små handgjorda piroger, som är lätta att äta på språng, älskas av miljoner. Testa du med!
Recept

Ceviche

Ceviche de pescado är en fiskrätt från Peru, som också är Perus nationalrätt. Ceviche tillagas med färsk fast vit fisk, marineras med lime, kryddas med koriander, salt, vitlök och röd lök. Här en variant på den enkla klassikern.
Recept

Svartbönsgryta med sötpotatis och mangosalsa

I Brasilien kallas böngryta feijoada. Här är en vegetarisk variant på svarta bönor med sötpotatis och grönsaker. En klimatsmart och lättlagad gryta, som mår bra av att stå ett dygn före servering. Fräsch med en mangosalsa till.
Recept

Paj med Västerbottensost och räkor

Paj är en bra och mättande rätt som är perfekt till lunch eller på à la carte-menyn. Paj är mångsidigt och uppskattat som förrätt eller varmrätt, kall eller varm. Paj är lätt att pimpa med rester för att minska svinn.
Recept

Paj med Västerbottensost och sallad på räkor, syltat citronskal och crème fraîche

Paj är en enkel och flexibel rätt som går att variera och använda som förrätt, mellanmål eller lunch. I det här receptet kombineras pajen med fräsch citron och friska räkor och sallad.
Recept

Sallad på Fyra Skånska Gryn, matjesill, rostade rotfrukter och pocherat ägg

En sallad som passar ypperligt för take away. Använd råvarorna fullt ut. Spara. Tänk Nytt. Lägg till. Förpacka. Erbjud. Gör den svarta sopsäcken besviken. Släng inte resterna som blivit över från lunchen utan sälj som take away.
Recept

Hallonpaj med hallonmousse, torkade och färska hallon

Från färdig paj till hemmagjord – Dessertpajens förvandlingsnummer är oändliga med några få trix. Hel, bitar, i glas, i burk. Det behövs väldigt lite för att få ut mycket. Uppskattat och lönsamt. Få till en otroligt god, fin och iögonfallande dessertpaj.
Recept

Ragu på Anamma® Eko vegofärs

Ragu på Vegofärs, färska körsbärstomater, honung och koriander. Perfekt att sälja som take away.
Recept

Ost- och skinkpaj med sallad på rostade rotfrukter

Paj är en enkel och flexibel rätt som går att variera och använda som förrätt, mellanmål eller lunch. I det här receptet kombineras pajen med ugnsrostade rotfrukter och syrliga tillbehör.
Recept

Falafel med rostad palsternacka, crème fraîche och syltad morot

Falafel är för Mellanöstern vad hamburgare är i många västländer. En uppstickare som går att använda i så mycket mer än bara pitabröd – lika populär kall som varm på grund av dess goda och delikata smak.