Recept

Matmuffins fyllda med spenat, soltorkad tomat och majs

Fyllda matmuffins som är mättande och nyttiga.
Recept

Smoothiebowl

Med denna smoothiebowl får du i dig massa vitaminer och mineraler.
Recept

Omelett

En omelett toppad med smaker från Medelhavet.
Recept

Kalkonwrap med basilikayoghurt

Ett enkelt mellanmål med fräsch smak av basilika.
Recept

Raw food-bollar

Smakfulla raw food-bollar med dadlar, nötter och tranbär.
Recept

Quesadillas

Mättande, goda och nyttiga quesadillas med avokado och fetaost.
Recept

Kvarg i glas

Ett mellanmål fullt av protein tack vare kvargen och sötma från honung och blåbär.
Recept

Kesoplättar

Mättande, nyttiga och lätta att göra. Perfekta att äta mellan frukost, lunch och middag – eller som kvällsmums efter träningen eller till läxläsningen.
Recept

Tiramisu och drinken Violette

Den italienska desserten tiramisu serveras här med signaturdrinken på Kung Carls bakficka: Violette. Det är en drink med violsmak, något helt nytt och fantastiskt gott. Drinken serveras i en gammeldags champagnekupa och passar perfekt till en söt munsbit.
Recept

Nyfiken i en strut och drinken Betty Green

Nyfiken i en strut är en dessert med krusbärskompott. Till den matchar den mexikoinspirerade drinken Betty Green. Det är en rökig drink som funkar fint ihop med choklad.
Recept

Pannacotta och drinken Sloe-Sue

Här serveras en klassisk pannacotta med bärkompott ihop med drinken Sloe-Sue. Det är en fantastisk cocktail, orange till färgen och serverad i ett fishbowl glas, toppat med blad från tagetesblomma. Den har en syrlig, fruktig och rik smak av passionsfrukt.
Recept

Tarteletter och drinken The Drew

Tarteletter med vanilj crème och färska bär är en del i konceptet "Cocktails and sweets" hos Kung Carls bakfick. Servera gärna med gindrinken The Drew.
Recept

Jordnötscheesecake med kolarippel

Syndigt god cheesecake med jordnötssmör och kola för den som vill ha extra allt till fikat. Den syrliga physalisen blir en frisk brytning och krossade nötter ger en härlig textur.
Recept

Vaniljglass

Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Recept

Coq au vin blanc med steklök och morot

Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Recept

Hernö gin och tonic

Hernö Gin utsågs till världens bästa gin för Gin och Tonic av IWSC 2016. Garnera med citronzest och svartpeppar eller avnjut de rena smakerna utan garnering. En tidlös klassiker med en modern gin från Höga Kusten.
Recept

Kalljäst bröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här kalljästa brödet förbereds med fördel dagen innan det ska bakas ut.
Recept

Choklad- och havtorndessert

Den mäktiga chokladbavaroisen balanseras perfekt av den syrliga havtornssorbeten. Lyxen svämmar över med kuber av havtornsmarmelad och brownie, den ljuvliga chokladkrämen och sältan från de ugnsrostade mandlarna!
Recept

Zucchinibröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!
Recept

Gjuten chokladmousse med havtornssorbet

Dessert skapad av Simon Laiti på Hemmagastronomi i Luleå. En perfekt avslutning på en meny i höstens tecken.