Recept

Rödbetssmoothie

Kanel passar inte bara ypperligt i bullar utan även i en vacker, nyttig och god rödbetssmoothie. Variera innehåll och smaksättning efter tycke och smak – ingefära är också en härlig smakhöjare.
Recept

Köttbullemacka

Köttbullemacka med rödbeta, smörgåsgurka och gravad äggula. Använd dig av frysta köttbullar och stek upp on demand. Det gör att du inte får något svinn och kan skapa en riktigt klassisk och god rätt.
Recept

Matmuffins fyllda med spenat, soltorkad tomat och majs

Fyllda matmuffins som är mättande och nyttiga.
Recept

High Protein Snack

Laktos- och sockerfri proteinyoghurt med hemmagjord granola.
Recept

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.
Recept

Romsill med krasse och senapskorn

Den här julbordssillen serveras i trevlig burk. Några goda tillbehör är tillslungad potatis, rödlök, gräddfil och gräslök.
Recept

Ris à la Malta

Ris à la Malta med rårörda lingon, mandel och misocrumble. En riktigt julig dessert.
Recept

Julköttbullar

De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.
Recept

Brynt vit choklad med apelsinkola

Julbordets sista tur består av det söta. Bland julens klassiska smaker återfinns apelsin och choklad, två ingredienser i detta recept. Servera julgodiset med en rykande färsk kopp kaffe.
Recept

Rödbetssallad med kapris och röda svenska äpplen

Rödbetsallad är ett måste på julbordet. Du äter den bäst på vörtbröd, ihop med julskinka och grovkornig senap.
Recept

Pepparkakor med ädelostkräm

Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.
Recept

Tiramisu och drinken Violette

Den italienska desserten tiramisu serveras här med signaturdrinken på Kung Carls bakficka: Violette. Det är en drink med violsmak, något helt nytt och fantastiskt gott. Drinken serveras i en gammeldags champagnekupa och passar perfekt till en söt munsbit.
Recept

Nyfiken i en strut och drinken Betty Green

Nyfiken i en strut är en dessert med krusbärskompott. Till den matchar den mexikoinspirerade drinken Betty Green. Det är en rökig drink som funkar fint ihop med choklad.
Recept

Pannacotta och drinken Sloe-Sue

Här serveras en klassisk pannacotta med bärkompott ihop med drinken Sloe-Sue. Det är en fantastisk cocktail, orange till färgen och serverad i ett fishbowl glas, toppat med blad från tagetesblomma. Den har en syrlig, fruktig och rik smak av passionsfrukt.
Recept

Tarteletter och drinken The Drew

Tarteletter med vanilj crème och färska bär är en del i konceptet "Cocktails and sweets" hos Kung Carls bakfick. Servera gärna med gindrinken The Drew.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Rökt renhjärta

På julbuffé på Tyrol kan denna delikatess avnjutas. Rök den annars själv och servera som förrätt eller enligt förslagen nedan!
Recept

Bakad saffranspudding

Detta recept är komponerat för en julbordsservering på Hotel Skeppsholmen i Stockholm. Det mesta på deras julbord serveras i små smakprover, så att man kan ta av det man gillar.
Recept

Sambosa

Sambosa är små triangulära och fyllda knyten från Jemen. Receptet kommer från under Folkfest på Oaxen, hösten 2016.
Recept

Surdegscroissant med biff och rödlöksmarmelad

Surdegscroissanter från Délifrance med ryggbiff från Donald Russel, toppat med rödlöksmarmelad, dragonemulsion och friterad schalottenlök.
Recept

Krispig svartkål

Krispig svartkål är ett nyttigt tilltugg som passar lika bra till drinken som till förrätt eller snacks!
Recept

Kroketter på grillade kycklingvingar med ramslöksemulsion

Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.
Recept

Krämig sill med Västerbottenost

Lyxa till sillen med Västerbottensost. Sillenär både enkel att göra och fantastiskt god!
Recept

Kalljäst bröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här kalljästa brödet förbereds med fördel dagen innan det ska bakas ut.