Recept

Rödbetssmoothie

Kanel passar inte bara ypperligt i bullar utan även i en vacker, nyttig och god rödbetssmoothie. Variera innehåll och smaksättning efter tycke och smak – ingefära är också en härlig smakhöjare.
Recept

Hjortronparfait

En nyårsdessert som får det att vattnas i munnen: Hjortronparfait med syltade hjortron, hjortronris och rostad mandelkaka.
Recept

Tiramisu och drinken Violette

Den italienska desserten tiramisu serveras här med signaturdrinken på Kung Carls bakficka: Violette. Det är en drink med violsmak, något helt nytt och fantastiskt gott. Drinken serveras i en gammeldags champagnekupa och passar perfekt till en söt munsbit.
Recept

Espresso Old-Fashioned

2016 firade Hotell Kung Carl 150 år och i samband med det invigdes deras nya cocktailbar. En av drinkarna på menyn är Espresso Old-Fashioned. Perfekt till söta desserter.
Recept

Nyfiken i en strut och drinken Betty Green

Nyfiken i en strut är en dessert med krusbärskompott. Till den matchar den mexikoinspirerade drinken Betty Green. Det är en rökig drink som funkar fint ihop med choklad.
Recept

Pannacotta och drinken Sloe-Sue

Här serveras en klassisk pannacotta med bärkompott ihop med drinken Sloe-Sue. Det är en fantastisk cocktail, orange till färgen och serverad i ett fishbowl glas, toppat med blad från tagetesblomma. Den har en syrlig, fruktig och rik smak av passionsfrukt.
Recept

Tarteletter och drinken The Drew

Tarteletter med vanilj crème och färska bär är en del i konceptet "Cocktails and sweets" hos Kung Carls bakfick. Servera gärna med gindrinken The Drew.
Recept

Jordnötscheesecake med kolarippel

Syndigt god cheesecake med jordnötssmör och kola för den som vill ha extra allt till fikat. Den syrliga physalisen blir en frisk brytning och krossade nötter ger en härlig textur.
Recept

Vaniljglass

Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Recept

Åkerbärsglassbomb

Åkerbärsglassbomb fylld med vit chokladcrème i knäckkorg. En rätt från Doktorsvillan i Piteå som är en del av en 6-rätters nyårsmeny med franska och norrländska influenser.
Recept

Pralinkexchoklad

Brynt smör, kola, hasselnöt, kakaoböna. Kanske det godaste man kan äta!
Recept

Bakad saffranspudding

Detta recept är komponerat för en julbordsservering på Hotel Skeppsholmen i Stockholm. Det mesta på deras julbord serveras i små smakprover, så att man kan ta av det man gillar.
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Kladdkaka med hallonmousse

Sött, syrligt, salt och fyllig chokladsmak. En smakkombination som skapar smakupplevelse!
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Hjortron med färskostmousse

Inkokta hjortron med färskostmousse, hjortroncurd och varm mandelkaka. Toppas med vit chokladsnö och rostade mandlar vid servering. En läcker dessert med norrländska influenser!
Recept

Hernö gin och tonic

Hernö Gin utsågs till världens bästa gin för Gin och Tonic av IWSC 2016. Garnera med citronzest och svartpeppar eller avnjut de rena smakerna utan garnering. En tidlös klassiker med en modern gin från Höga Kusten.
Recept

Tiramisu

Den klassiska italienska desserten i två varianter. Ta hjälp av vår färdiga tiramisukräm, eller blanda till din egen mascarponemousse!
Recept

Blåbärssorbet

Blåbärssorbet, blåbärspannacotta smaksatt med Amaretto, mazarin, sura band på blåbär, brynt smörkräm, rödbetsmaräng, torkade blåbär och torkad rödbetskrisp.
Recept

Pavlova burger

Smaker av havtorn, apelsin, tonkaböna, mjölkchoklad och pistage. En modern tolkning på pavlova presenterat som en trevlig Petit Four.
Recept

Ingefärskola

Praktfullt och inspirerande påskgodis av konditorn Elisabeth Johansson.
Recept

Salt karamellpralin

Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga praliner.
Recept

Frosé

Prova sommarens trend från New York: Frosé. Kombinationen rosé och slush ger en riktig törstsläckare
Recept

Chokladtårta med majonnäs

Har du testat att baka med majonnäs? Med majonnäs som ingrediens blir bakverken extra saftiga och hållbara, tack vare oljan.