Recept

Receptet "Uppgradering

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Rödbetssmoothie

Kanel passar inte bara ypperligt i bullar utan även i en vacker, nyttig och god rödbetssmoothie. Variera innehåll och smaksättning efter tycke och smak – ingefära är också en härlig smakhöjare.
Recept

Hjortronparfait

En nyårsdessert som får det att vattnas i munnen: Hjortronparfait med syltade hjortron, hjortronris och rostad mandelkaka.
Recept

Jordnötscheesecake med kolarippel

Syndigt god cheesecake med jordnötssmör och kola för den som vill ha extra allt till fikat. Den syrliga physalisen blir en frisk brytning och krossade nötter ger en härlig textur.
Recept

Vaniljglass

Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Recept

Åkerbärsglassbomb

Åkerbärsglassbomb fylld med vit chokladcrème i knäckkorg. En rätt från Doktorsvillan i Piteå som är en del av en 6-rätters nyårsmeny med franska och norrländska influenser.
Recept

Medelhavskorv

Ostcrème och ajvar ger snabbt korven en spännande, gratinerad topping.
Recept

Cowboysoppa

Vegetarisk gulaschsoppa. Snabbt, nyttigt och perfekt för skolmatsalen!
Recept

Pralinkexchoklad

Brynt smör, kola, hasselnöt, kakaoböna. Kanske det godaste man kan äta!
Recept

Karibisk soppa med tortillabröd

Supergod vegetarisk soppa. En favorit bland våra matgäster! Gör en stor laddning och spara i kylen eller frys in. Du behöver en mixer eller mixerstav för att mixa soppan.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Rökt renhjärta

På julbuffé på Tyrol kan denna delikatess avnjutas. Rök den annars själv och servera som förrätt eller enligt förslagen nedan!
Recept

Bakad saffranspudding

Detta recept är komponerat för en julbordsservering på Hotel Skeppsholmen i Stockholm. Det mesta på deras julbord serveras i små smakprover, så att man kan ta av det man gillar.
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Kladdkaka med hallonmousse

Sött, syrligt, salt och fyllig chokladsmak. En smakkombination som skapar smakupplevelse!
Recept

Ugnspannkaka

På Nicklagårdens äldreboende i Älmhult bjuds det på god och vällagad husmanskost. Den här klassiska rätten gör sig bäst med en sked rårörda lingon till.
Recept

Oumph! Fennel Salad

I det här receptet på fänkålssallad används Oumph! Thyme & Garlic. Hur stark just din chili är bestämmer du själv. Det är du som trimmar in smakerna. Feel free! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Koreansk Oumph!

Kombinationen av quinoa, kidneybönor och Oumph! är oslagbar och ger en rätt som både är vegetarisk och proteinrik. Dessutom är GI-värdet lågt. Lägg till spicy ginger dip för en nyttig och kryddig kick!
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Hjortron med färskostmousse

Inkokta hjortron med färskostmousse, hjortroncurd och varm mandelkaka. Toppas med vit chokladsnö och rostade mandlar vid servering. En läcker dessert med norrländska influenser!
Recept

Hernö gin och tonic

Hernö Gin utsågs till världens bästa gin för Gin och Tonic av IWSC 2016. Garnera med citronzest och svartpeppar eller avnjut de rena smakerna utan garnering. En tidlös klassiker med en modern gin från Höga Kusten.
Recept

Tiramisu

Den klassiska italienska desserten i två varianter. Ta hjälp av vår färdiga tiramisukräm, eller blanda till din egen mascarponemousse!
Recept

Blåbärssorbet

Blåbärssorbet, blåbärspannacotta smaksatt med Amaretto, mazarin, sura band på blåbär, brynt smörkräm, rödbetsmaräng, torkade blåbär och torkad rödbetskrisp.